Барселона и Реал Мадрид допуснаха поражения в Ла ЛигаОтборът на

...
Барселона и Реал Мадрид допуснаха поражения в Ла ЛигаОтборът на
Коментари Харесай

Барселона и Реал Мадрид допуснаха поражения в Ла Лига

Барселона и Реал Мадрид позволиха провали в Ла Лига
Отборът на Барселона сбърка за втори пореден път в шампионата на Испания, откакто бе извърнат от последния във краткотрайното класиране отбор на Леганес с 2:1. Каталунците приключиха наедно при семейството си на Жирона в предишния кръг, а в този момент се издъниха против непретенциозния състав на домакините. Гостите не можеха да разчитат на санкции бранител Клеман Ленгле, който бе изпъден в мача с Жирона, а на пейката останаха Жорди Алба и Луис Суарес.

Срещата стартира чудесно за,,блаугранас “, които поведоха посредством полузащитника Филипе Коутиньо, който получи асистенция от аржентинската звезда на тима Лионел Меси. Докрая на полувремето преднината на възпитаниците на Ернесто Валверде се резервира, само че към момента не можеше да им подсигурява трите точки. Леганес излезе видоизменен през втората час и единствено за минутка обърна надалеч по-именития си противник. Първо Набил Ел Жар изравни след подаване на Жонатан Силва, а секунди по-късно Оскар осъществя за 2:1. Гостите реагираха незабавно и пуснаха в игра уругвайския стрелец Суарес, само че и той не можа да промени статуквото на терена. Така Барселона направи втора поредна неверна стъпка от началото на сезона в Ла Лига, само че все пак остава водач във краткотрайното класиране по голова разлика.
 Играчите на Севиля честват успеха си над Реал Мадрид. Играчите на Севиля честват успеха си над Реал Мадрид. / БГНЕС
Това се случи, откакто главният им съперник за купата и намиращ се на второ място отбор на Реал Мадрид загуби изрично при гостуването си на Севиля с 3:0. Настоящият европейски клубен първенец не можа да се възползва от грешката на каталунците и позволи тежко проваляне при визитата си в Андалусия. Домакините започнаха пределно стимулирани срещата и в границите на четири минути нанесоха два удара на съперника. Първо в 17-та минута Андре Силва получи топката от Хесус Навас и откри резултата, а единствено четири по-късно още веднъж той бе в прегръдките на своите съотборници, реализирайки за повторно във вратата на Тибо Куртоа. Кошмарът за играчите на Хулен Лопетеги бе цялостен в края на първата част, когато Франко Васкес асистира за нападателя Уисам Бен Йедер, който направи преднината класическа. Докрая на дуела гостите по този начин и не стигнаха най-малко до почетно попадение и записаха първата си загуба през сезона.

В останалите мачове от през вчерашния ден Виляреал победи безапелационно при гостуването си в Билбао Атлетик с 3:0, до момента в който Валенсия и Селта поделиха точките след 1:1 на,,Местая “. В идващите си дуели от Ла Лига Барселона приема Атлетик Билбао на,,Камп Ноу “, до момента в който Реал Мадрид посреща Атлетико Мадрид в градското дерби на,,Сантяго Бернабеу “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР