Барселона и Галатасарай завършиха 0:0 в първия осминафинален мач от

...
Барселона и Галатасарай завършиха 0:0 в първия осминафинален мач от
Коментари Харесай

Галатасарай попари Барса на Камп Ноу

Барселона и Галатасарай приключиха 0:0 в първия осминафинален мач от Лига Европа, който се игра на " Камп Ноу ". Каталунците имаха тотална доминация в дуела, само че по този начин и не съумяха да вкарат гол във вратата на противника. Така всичко ще се реши в реванша в Истанбул след седмица.

Мемфис Депай стреля рисково от фал в 27-ата минута, само че Иняки Пеня направи ужасно избавяне.

Галатасарай пропусна доста добра опция да поведе в резултата в 36-ата минута. Керем Актюркоджлу преодоля Сержиньо Дест, след което навлезе в наказателното поле и стреля, получи се рикошет в крайници на Ерик Гарсия, а топката мина над напречната греда на вратата на Марк-Андре тер Стеген и излезе в корнер.

Иняки Пеня направи впечатляващо избавяне в 41-ата минута. Мемфис Депай насочи доста рисков диагонален удар, само че Пеня плонжира и мазета в корнер.

Барселона провежда скоростна офанзива в 56-ата минута, само че първо удар на Усман Дембеле бе блокиран, а по-късно и Адама Траоре пропусна да вкара.

Минута по-късно Мемфис Депай центрира в наказателното поле на Галатасарай, след което Серхио Бускетс стреля с глава, само че Иняки Пеня съумя да се намеси и да избие в корнер.

Жорди Алба стреля от дъгата на наказателното поле на Галатасарай, от въздуха, само че топката мина на сантиметри настрана от десния дирек на вратата на Иняки Пеня.

Френки Де Йонг насочи рисков удар от разстояние в 64-ата минута, само че Иняки Пеня бе на мястото си и избави.

Усман Дембеле стреля от дъгата на наказателното поле на Галатасарай в 73-ата минута, само че топката мина над напречната греда и излезе в навън.

Барселона направи нов доста сериозен пропуск в 75-ата минута. Адама Траоре проби сред двама футболисти на Галатасарай в наказателното поле на гостите, след което подвигна топката към Педри, само че той не съумя да играе с нея. Все отново топката попадна в обсега на Пиер-Емерик Обамеянг, който се опита да стреля с ножичен удар, само че не се получи. Топката въпреки всичко стигна до Френки де Йонг, който я насочи по посока на вратата на Иняки Пеня, само че тя срещна десния дирек.

Бафетимби Гомис вкара гол в 78-ата минута, само че попадението вярно не бе зачетено поради засада на нападателя на Галатасарай. ВАР удостовери решението на страничния арбитър.

Барселона и Галатасарай не съумяха да си вкарат гол до края на мача и оставиха интригата напълно за реванша в Истанбул след седмица.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР