Барселона и Атлетико Мадрид завършиха 2:2 в едно от най-чаканите

...
Барселона и Атлетико Мадрид завършиха 2:2 в едно от най-чаканите
Коментари Харесай

Три дузпи, автогол и убийствено равенство за "Барса" срещу "Атлетико" Мадрид

" Барселона " и " Атлетико " Мадрид приключиха 2:2 в едно от най-чаканите дербита в испанското футболно състезание. Въпреки че каталунците повеждаха два пъти в резултата, гостите съумяха да завоюват точка в мача, в който бяха изпълнени 3 дузпи, а Диего Коста си вкара автогол.

По този метод Лионел Меси, който пък означи гол номер 700 в кариерата си, и съотборниците му дават опция на " Реал " Мадрид да натрупа преднина отпред на класирането. В момента " Барса " изостава с 1 точка, само че " белите " са с мач по-малко - в четвъртък (2 юли) те се изправят против " Хетафе ".

Снимка: Reuters

Иначе срещата на " Камп Ноу " беше извънредно атрактивна. Още в 11-ата минута неприятното момче на " Атлетико " Диего Коста прати топката в... личната си врата. Той опита да почисти след центриране в наказателното поле, само че вместо това подари преимущество на домакините.

Радостта за " Барса " търпя малко и в 19-ата минута Саул Нигес направи резултата 1:1, откакто беше прецизен от дузпа, отсъдена за нарушаване на Артуро Видал против Караско. Всъщност се наложи наказателният удар да се извършва два пъти. Първо Диего Коста се опитва, само че Тер Стеген избави, само че след намесата на системата ВАР се видя, че вратарят е напуснал голлинията. За това със задачата се зае Нигес.

Снимка: Reuters

През второто полувреме паднаха още два гола. В 50-ата минута Лионел Меси беше прецизен за 700-и път в кариерата си. Той извърши дузпа в жанр " паненка " след нарушаване на Фелипе.

От " Атлетико " обаче се постараха и тази наслада на каталунците да не трае дълго. Само 12 минути по-късно резултатът още веднъж беше еднакъв - 2:2, и още веднъж след дузпа. Този път тя беше наказана за нарушаване на Нелсон Семедо против Караско, а прецизен беше още веднъж Саул Нигес.

Снимка: Reuters

След равенството " Барса " остава на второ място в класирането със 70 точки, а " Атлетико " е на трета позиция с 59.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР