Барселона и Атлетико Мадрид играят при 0:1 във втория полуфинал

...
Барселона и Атлетико Мадрид играят при 0:1 във втория полуфинал
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Суперкупа на Испания: Барселона-Атлетико М, дюшекчийте поведоха

Барселона и Атлетико Мадрид играят при 0:1 във втория полуфинал за Суперкупата на Испания. Победителят ще се изправи против Реал Мадрид във финала. Вчера Кралския клуб победи Валенсия с 3:1.

В първите минути двата тима не започнаха изчаквателна тактичност и се впуснаха в офанзиви. Барселона опита с типичния си жанр с офанзиви наситени с подавания, до момента в който Атлетико действаше по-директно. Още в 5-ата минута Нето улови компактен удар на Томас Партей от отдалеченост.

Барселона отговори с удар около левия непряк дирек на Артуро Видал. Малко по-кътсно имаше прекъсване на играта, с цел да се окаже здравна помощ на сблъскалите се във въздуха Анхел Кореа и вратаря на "каталунците " Нето. Минути по-късно такава се наложи и за стражът на "дюшекчийте ", който бе фаулиран от Луис Суарес.

В средата на първото полувреме играта се придвижи в централната част на терена и липсваха чистите голови положения. В тези минути преобладаваше по-твърда игра и постоянно се футболистите прибягваха до нарушавания.

В 22-ата минута Лео Меси комбинира на двойно с Жорди Алба в наказателното поле и по-късно стреля с левия крайник, само че Облак избави. Първа опция за Барселона.

Постепенно "каталунците " изнесоха играта надълбоко в противниковото поле, като капитанът Меси се движеше по цялата широчина на терена.

В 29-ата минута аржентинецът проби отдясно и настройки топката на комфортния си ляв крайник, само че последвалият му удар мина високо над вратата.

Три по-късно Нето боксира уверено на близката греда след пряк удар от фаул на Салу Нигес.

В 34-ата минута Меси центрира от корнер на близката греда, където Грийзман продължи паралелно на голлинията, само че Стефан Савич мазета в ъглов удар, притичалият на задна греда Видал не съумя да засече.

Пет минути преди края на първото полувреме Луис Суарес изведе Грийзман зад тила на отбраната. Французинът опита технично да трансферира Облак, само че словенецът избави. Минута по-късно Жорди Алба центрира ниско в наказателното поле, Суарес стреля от въздуха и още веднъж стражът на Атлетико улови.

Полувремето приключи напрегнато сред играчите на двата тима. То беше подкладено от спречкване сред Алба и Жоао Феликс. Секунди след финала на първата част съдията трябваше да разтървава футболистите и да дава картони.

На почивката треньорът на Атлетико Диего Симеоне включи в игра опитния си капитан Коке на мястото на

В първите секунди на втората част точно испанецът откри резултата за "дюшекчийте ". Жоао Феликс финтира Видал пред наказателното поле и подаде към Кореа, който изведе елегантно зад тила на защитата Коке. Капитанът остана самичък против Нето и с удар десния ъгъл на вратата осъществя.

БАРСЕЛОНА - АТЛЕТИКО МАДРИД 0:1

0:1 Коке 46'

БАРСЕЛОНА (4–3–3): Нето, Роберто, Пике, Юмтити, Алба, Бускетс, Видал, Де Йонг, Грийзман, Меси, Суарес

АТЛЕТИКО М (4–4–2): Облак, Трипиер, Фелипе, Савич, Лоди, Партей, Ерера (46 - Коке), Нигес, Кореа, Феликс, Мората
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР