Барселона гостува на Челси в един от най-очакваните сблъсъци от

...
Барселона гостува на Челси в един от най-очакваните сблъсъци от
Коментари Харесай

Челси и Барса имат стари сметки за разчистване

Барселона гостува на Челси в един от най-очакваните конфликти от 1/8-финалите в Шампионската лига. Моментнтата форма фаворизира каталунците, само че Челси е най-опасен, когато е подценяван. Двата тима имат богата история от срещи между тях, всичките след 2000 година. Интересното е, че от общо 12 мача единствено два са в груповата фаза на ШЛ, а останалите 10 са в елиминациите.

За последно противниците излязоха един против различен на полуфиналите през сезон 2011/12, когато Челси продължи след 1:0 на " Стамфорд Бридж " и 2:2 на " Камп Ноу ". От тогавашния състав на Барса Педро Родригес и Сеск Фабрегас към този момент са в състава на " сините " от Лондон.

Най-запомнящи се бяха мачовете през 2009 година. Тогава двата тима още веднъж бяха противници на полуфиналите и първият мач приключи 0:0. На реванша в Англия Челси поведе и към този момент се виждаше на финала, само че гол на Андрес Иниеста в добавеното време донесе крайния триумф на Барса.

Мениджърът на Челси Антонио Конте би трябвало да реши кой да стартира на върха на офанзивата. По-вероятно е това да е Алваро Мората, който към този момент е изцяло възобновен, само че и Оливие Жиру има шансове, откакто към този момент означи първия си гол за тима. В състава ще се завърне Маркос Алонсо, само че Тиемуе Бакайоко ще пропусне дуела. Давид Луис и Рос Баркли до последно ще са под въпрос, само че даже да попаднат в групата, няма да са титуляри. Тримата бранители пред Тибо Куртоа ще са Сесар Аспиликуета, Андреас Кристенсен и Гари Кейхил, а Нголо Канте, Сеск Фабрегас и Даниел Дринкуотър ще би трябвало да стопират халфовете на Барса и да оказват помощ на Еден Азар в построяването на офанзивите.

За Барса няма да може да играе Филипе Коутиньо, който към този момент записа мачове в шампионата с Ливърпул. Лионел Меси ще се опита да означи първия си гол против Челси в деветия си мач против лондончани, а намиращият се във превъзходна форма Луис Суарес ще е другата огромна опасност за вратата на домакините. Усман Дембеле е здрав и се чака да попадне в стартовия състав на каталунците. Андрес Иниеста, Серхио Бускетс и Иван Ракитич ще са останалите в халфовата линия на Барса. От бранителите осъден е Нелсон Семедо, само че Валверде ще може да употребява нормалните титуляри Сержи Роберто, Жерард Пике, Самюел Юмтити и Жорди Алба.

* Челси записа 3 загуби от 4 мача, преди да завоюва последните си два дуела с голова разлика 7:0
* " Сините " имат единствено 2 провали от 16 мача против испански тимове
* Барселона инкасира единствено една загуба във всички публични мачове през сезона
* Каталунците не позволиха попадение в трите си гостувания в групата в ШЛ
* Меси няма гол в 8-те си мача против Челси и единствено един път е побеждавал отбора от " Стамфорд Бридж "

Шампионска лига, 1/8-финали:

ЧЕЛСИ - БАРСЕЛОНА

Вероятни сформира:

ЧЕЛСИ (3-5-1-1): Куртоа; Аспиликуета, Кристенсен, Г. Кейхил; Моузес, Дринкуотър, Канте, Фабрегас, М. Алонсо; Азар; Мората
Старши треньор: А. Конте
БАРСЕЛОНА (4-4-2): Тер Стеген; С. Роберто Пике, Юмтити, Алба; Дембеле, Ракитич, Бускетс, Иниеста; Л. Суарес, Меси
Старши треньор: Е. Валверде

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК Шампионска Лига 1/8 кръг, вторник 20 февруари  Челси 21:45предстои  Барселона
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР