Барселона е призната за най-добрия град в света за туристи,

...
Барселона е призната за най-добрия град в света за туристи,
Коментари Харесай

Градовете с най-необичайна архитектура

Барселона е приета за най-хубавия град в света за туристи, които обичат необикновената архитектура, съгласно туристическия справочник Lonely Planet.

Класацията е направена за тези пътешественици, които към този момент са посетили най-популярните архитектурни центрове на света - Париж, Ню Йорк и Лондон и търсят нови направления.

Съставителите на рейтинга означават, че в каталунският град Барселона руините от римската ера и готическите катедрали се смесват със странните здания на Антони Гауди. Специалистите предлагат да се обърне внимание освен на незавършения негов шедьовър Саграда Фамилия, само че и на такива необикновени обекти като " Каса Батийо " и паркът Гюел.

Второто място в класацията е за Истанбул. Хилядолетното завещание на града - доста дворци и кули, основани по времето на гърци, римляни, византийци и османците.

Най-голям интерес за феновете съставляват катедралата " Света София " от първата половина на 6-ти век, Синята джамия от 17-ти век, дворецът Топкапъ.

Третата позиция се присъжда на Рим. В италианската столица, специалистите поучават да се поскитате към Колизеума и хълма Палатин, да погледнете в Пантеона, да се възхитите на творбите на Микеланджело и Бернини в базиликата Свети Петър, или просто да се разноските по улиците на Рим с голям брой барокови дворци, фонтани и чаровни ресторантчета.

Четвъртото място в класирането е обещано на Шанхай. В китайския мегаполис, съгласно специалистите, заслужава както постройките в жанр арт деко, по този начин и футуристичните небостъргачи. Шанхайската кула, Шанхайският международен финансов център и Музеят на Хималаите са наложителни за посещаване.

На пето място е сложено Баку. В столицата на Азербайджан, съставителите на рейтинга поучават да се разноските из средновековните улици в остарялата част на града, да посетите Кулата на Девата и Центъра кръстен на умрелия някогашен президент Гейдар Алиев.

Експертите на изданието са включели в Топ 10 на известни места с необикновена и забавна архитектура град Бразилия, Оксфорд, Маями, Мумбай и Чикаго. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР