Барселона е отбор с много титли и отличия, а преди

...
Барселона е отбор с много титли и отличия, а преди
Коментари Харесай

"Барселона" плаща повече от ПСЖ и "Манчестър Сити"

" Барселона " е тим с доста трофеи и оценки, а преди дни одиторската компания Кей Пи Ем Джи разгласи футболния клуб за най-хубавият шеф . След изследване на компанията стана ясно, че каталунците са минали психическата граница от 500 милиона евро за заплати и публично харчат по 562 милиона за хонорари за година!

Това прави " Барса " първият футболен клуб, който се разделя с такава огромна сума, с цел да си обезпечи услугите на личния състав си. Каталунците не пестят, когато става дума за играчи и след привличането на Коутиньо и Усман Дембеле, разноските по това перо са скочили с цели 42% . Най-добре заплатен в отбора предстоящо е Лионел Меси , който получава 565 хиляди евро за 12 месеца. Възнаграждението на аржентинеца бе увеличено, откакто той възобнови контракта си през ноември 2017 година

Снимка: Twitter

Според " Форбс " Меси получава повече доходи от бонуси, а единствено за предходната година те са в размер на 60 млн. евро.

След " Барса " в тази ранглиста се подреждат " Пари Сен Жермен " и " Байерн " Мюнхен.

Въпреки че първенците на Франция привлякоха двамата най-скъпи футболисти в света - Неймар и Килиан Мбапе, те харчат " скромните " 332 млн. евро на година за заплати. Това е с 20% повече от предходните 12 месеца.

Снимка: Reuters

" Байерн " Мюнхен е на трето място в класацията с 303 млн. евро разноски .

" Манчестър Сити " е четвърти. " Гражданите " дават на играчите си 293 млн. евро на година, само че могат да бъдат избрани като спестовници. Те са единственият отбор в огромните шампионати на Европа, който е понижил разноските си за заплати през миналите 12 месеца. Възпитаниците на Хосеп Гуардиола взимат общо с 5% по-малко.

Снимка: Getty Images

Кристиано Роналдо е вдигнал сумата при петия в класирането " Ювентус " и в този момент в отбора се отделят по 259 млн. евро за заплати.

Следват " Порто " (85 млн. евро), " Галатасарай " (81 млн. евро) и холандският ПСВ (35 млн. евро).

Най-скъп състезател съгласно изследването е Неймар . Той мина в ПСЖ от " Барселона " за 222 млн. евро, а за година е вдигнал цената си с още 7 млн. евро.

Въпреки икономиите от заплати, " Манчестър Сити " си остава клубът с най-скъп състав . Играчите на " жителите " костват общо 1,2 милиарда евро!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР