Барселона е опрян до стената. Каталунският гранд рискува да пропусне

...
Барселона е опрян до стената. Каталунският гранд рискува да пропусне
Коментари Харесай

Барселона е опрян до стената и ще се моли за милост от Байерн Мюнхен

Барселона е опрян до стената. Каталунският гранд рискува да пропусне елиминационната фаза в Шампионската лига за втора поредна година. Отборът на Шави Ернандес не съумя два пъти да победи Интер, губейки с 0:1 в Милано и завършвайки 3:3 на " Камп Ноу " с " нерадзурите ". Така към този момент испанците не държат ориста в личните си ръце.

Ако Роберт Левандовски не беше осъществил изравнителен гол в добавеното време нощес, " блаугранас " към този момент щеше да се е сбогувал с Турнира на богатите. Сега на Барселона следва да се изправи против Байерн. В Германия останаха скандализирани от изказванията на каталунския вестник " Спорт ", че баварският град ще " легне " на Интер в последния си мач, с цел да си върне на " лос кулес " за прехвърлянето на Левандовски през лятото. Дотам може въобще да не се стигне, тъй като Шави Ернандес и футболистите му наподобяват обречени и от статистическа позиция. Байерн се намира в серия от 32 мача без загуба в груповата фаза на Шампионската лига, а късно нощес в Пилзен записа 11-а поредна победа в групите на шампионата. Освен това баварците завоюваха 6 от последните 7 мача сред двата тима. Дори Барса да успее да наруши традициите в последните години, то ще би трябвало да се надява и на неуспех на Интер против Виктория Пилзен.

Това би било същински призрачен сън за тима, поради финансовото положение, в което се намира. Само пропускането на класирането в идната фаза на Шампионската лига ще коства на отбора вероятно съвсем 22 милиона евро, а настрана от това има заложени и възможни доходи от последващи етапи на шампионата, които също са под сериозна въпросителна, както и възможните телевизионни права и домашен доходи, които във втория по мощ европейски шампионат са надалеч по-скромни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР