Барселона е най-успешният испански футболен клуб в последните години и

...
Барселона е най-успешният испански футболен клуб в последните години и
Коментари Харесай

"Барселона" започва борба с ботовете в социалните мрежи

Барселона " е най-успешният испански футболен клуб в последните години и непрекъснато усъвършенства представянето си на терена. Каталунците завоюваха купата в Ла Лига за втора поредна и имат 12 милиона дейни консуматори в обществените мрежи. Част от тях обаче са от несъществуващи профили и вредят на клуба, сочи отчет.

Наскоро клубът е поръчал изследване на организацията I3 Ventures за наличието на " Барселона " в обществените мрежи. То сочи, че 31 772 профила в обществените мрежи ( " Facebook ", " Туитър " и " Инстаграм " ) са ботове и не са действително съществуващи хора. Докладът гласи още, че единствената цел на тези профили е да дискредитират марката.

Според изданието Palco23, което разполага с изследването, към 30% от диалозите и полемиките в обществените мрежи, свързани с клуба, се управляват от автоматизирани профили.

Негативните мнения зачестяват към загуби на каталунците. Тогава се следи систематична офанзива, която включва отрицателни мнения и апели за уволняване на треньора.

Изследването обгръща интервала ноември 2017 година - май 2019 година То демонстрира и разбивка на дейните консуматори, от тях 27% са испаноговорящи, 15% са каталунци, 21% са френскоговорящи, в това число от Африка.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР