Барселона днес разкри, че Усман Дембеле е с разкъсано сухожилие

...
Барселона днес разкри, че Усман Дембеле е с разкъсано сухожилие
Коментари Харесай

Правилникът може да позволи на Барса да купи заместник на Дембеле

Барселона през днешния ден разкри, че Усман Дембеле е с раздрано сухожилие на задбедрения мускул на десния си крайник и има огромна възможност той да пропусне остатъка от сезона, както и европейското състезание.

Каталунските медии обаче оповестяват, че Барса може да притегли негов заместител ако става дума за травма, която ще го извади от състава за повече от 5 месеца.

“Мундо Депортиво” и “Спорт” се базират на член 124.3 от правилника на Испанската футболна федерация. Според него става ли въпрос за толкоз тежка контузия, от Барселона могат да подпишат с нов състезател, който ще може да играе в Примера дивисион и Купата на Краля, само че не и в Шампионската лига. Освен това новопривлеченият може да дойде единствено от Ла Лига или шампионат, който още не е почнал (САЩ, Китай, Япония).

Барселона разполага с 20 дни, в които да сезира здравната комисия към Испанската футболна федерация. Оттам би трябвало да разгласят решението си до 3 дни. При позитивен отговор клубът ще получи 15 дни, в които да контракти новото попълнение.

През 2017 година Дембеле получи същия проблем, само че на другия крайник. Тогава той бе опериран и бе навън за 106 дни.

Според AS от управлението към този момент са намерили негов евентуален заместител в лицето на Седрик Бакамбю от китайския Пекин Гуоан. Само преди дни първенците осведомиха нападателя в последния миг, че са се отказали от шанса да го купят.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР