Барса претърпя истинско крушение снощи, след като отпадна след пълен

...
Барса претърпя истинско крушение снощи, след като отпадна след пълен
Коментари Харесай

Още една лоша новина за Барса след отпадането от ПСЖ

Барса претърпя същинско поражение нощес, откакто отпадна след цялостен поврат против ПСЖ с 1:4 в четвъртфиналите на Шампионската лига. Каталунците бяха спечелили с 3:2 първата среща и поведоха в семейството си през вчерашния ден, само че позволиха 4 гола и бяха отстранени.
Прочетете още
Лошите вести за отбора обаче не свършиха дотук. Отпадането коства на Барса и присъединяване в новото Световно клубно състезание следващата година, което ще бъде във формат като в Шампионската лига. 

Битката сред Барселона и Атлетико Мадрид за мястото на Испания, само че и двата отбора отпаднаха на четвъртфиналите.

Атлетико обаче има коефициент 67.000, а Барса остана с 61.000 и по този начин мадричани ще са следващият отбор от Европа, който ще взе участие на шампионата, който ще се играе идващото лято.

Единственото свободно място остана за спечелилия в Шампионска лига, само че е допустимо то да отпадне, тъй като досега от тимовете, които са останали единствено Арсенал няма квота за шампионата. Това обаче отново няма е плюс за Барса, тъй като на шампионата ще отиде Република България Залцбург.

Ето и всички тимове, които се класираха за Световното клубно състезание:

Байерн Мюнхен, ПСЖ, Интер, Борусия Дортмунд, Порто, Атлетико Мадрид, Барселона, Бенфика, Ювентус, Челси, Манчестър Сити и Реал Мадрид. 

Барса записа и антирекорд. 

Срещу Пари Сен Жермен нощес каталунците са владели топката в 33% от времето. Естествено, главната причина за това е, че още преди почивката Барса остана с човек по-малко поради аления картон на Роналд Араухо.

Любопитното е, че предходният си най-лош резултат по този индикатор в ШЛ Барселона записа преди седмица, при гостуването на “Парк де Пренс ” - 41%.

Срещу ПСЖ Барселона позволи седма загуба в елиминациите на ШЛ с най-малко три гола разлика за последните 8 години. “Блаугранас ” бяха разгромени с 1:4 от френския гранд и на осминафиналите през сезон 2020/21, а година по-рано инкасираха срамно проваляне с 2:8 от Байерн (Мюнхен).

Другите тежки загуби на Барса са 0:4 против Ливърпул през 2019 година, 0:3 против Рома през 2018-а, 0:4 против ПСЖ през 2017-а и 0:3 против Ювентус още веднъж през 2017-а.

Испанският гранд не е печелил Шампионската лига от 2015 година, а за последно беше на полуфинал през 2019-а.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР