Баровете и ресторантите във френския средиземноморски град Марсилия ще трябва

...
Баровете и ресторантите във френския средиземноморски град Марсилия ще трябва
Коментари Харесай

Марсилия налага нови строги мерки заради К-19

Баровете и заведенията за хранене във френския средиземноморски град Марсилия ще би трябвало да затворят като част от нови лимитирани за прекъсване на ковид. Това заяви здравният министър на европейската страна Оливие Веран, представен от Агенция Франс Прес.

Франция записва 13 072 случая за последните 24 часа - нов връх от анулацията на блокадата - и 783 приети в болница.

Марсилия е единствената територия от континенталната част на Франция, където е оповестено положение на "максимална паника ", изискващо затваряне, сподели Веран пред публицисти.

Във френския отвъдморски департамент Гваделупа също е наложено най-високото равнище, което е последното равнище преди да бъде оповестена опасност за публичното здраве.

Междувременно осем огромни обитаеми места, в това число Париж, в този момент са в положение на "повишена паника " - второто най-високо равнище от нова система за надзор на вируса.

Баровете в столицата ще би трябвало да затварят в 22,00 часа, до момента в който събиранията с повече от 10 души на обществени места ще бъдат неразрешени. Големите събития се лимитират до 1000 души.

Министърът означи, че обстановката продължава да се утежнява, само че към момента имат време да реагират.

Кметът на Марсилия Мишел Рубирола написа в "Туитър ", че е "изумена и ядосана " от решението на френското държавно управление.

"Не е извършена консултация с марсилското кметство. Нищо в здравната обстановка не оправдава тези известия ", добави Рубирола.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР