Barotetue SLON се ражда случайно и спонтанно: Калин Борисов -

...
Barotetue SLON се ражда случайно и спонтанно: Калин Борисов -
Коментари Харесай

Baroteque SLON - ново място за парти в София

Barotetue SLON се ражда инцидентно и непринудено: Калин Борисов - някогашен финансист и сегашен притежател на черноморския бар Dirty Gradinа, разисква с другар дали да не отвори заведение в Банско. Приятелят обръща вниманието на Калин към София, където тъкмо по това време някогашният Black Label се предлага на търг.

Калин от дълго време желае да направи заведение в столицата, което да наподобява на обичаните му декадентски клубове в Париж. А мястото в Централния боен клуб има всичко, което би му свършило работа - характерен жанр, високи тавани и доста шир. Затова и пасва идеално на визиите му за мечтания бар.

От речено до сторено



Заедно с колегата си Иван Ангрелов се залавят да създадат клуб с неангажиращ първокласен (но без да е настойчив, дизайн), повлиян от стила ар деко. Такъв, който да припомня и за 20-те и 30-те години на предишния век. Задачата поверяват на Kukadesign studio в лицето на Мариана Кадинова и Ева Куртева, които напълно преобразяват някогашния Black Label.

Естествено, не всичко върви по вода. " Когато осъществяваш план в една от най-старите здания в София, без грам схема или чертеж на въпросната постройка, нещата няма по какъв начин да минат безпрепятствено ", споделя Калин. Но в този момент удовлетворението от крайния резултат напълно е заличило предхождащите го отрицателни страсти.
 Снимка 452939

Бар за слонове, бар за лебеди

Освен впечатляващ интериор, барът безспорно има и много извънредно име. За да разберем от кое място идва Baroteque SLON, би трябвало да се вгледаме в логото. То е дело е на Константин Диамандиев (Logowski), който измисля и името SLON.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Данаил Попгеоргиев (@danail_popgeorgiev) на Сеп 28, 2019 в 3:00 PDT

Също както логото е композиция от две животни (слон и лебед), по този начин и Baroteque е заигравка с две думи - бар и дискотека. Защото такава е и задачата на заведението - незабелязано да ни придвижи от баровото към клубното преживяване.

Когато барът се направи на клуб

Барът разполага с към 120 седящи места, оптималният му потенциал е 230-240 индивида. Отваря всеки ден в 17 ч., с цел да посрещне първите клиенти след края на работния им ден. По това време на деня Baroteque SLON е като " оазис на спокойствието от глъчката на улицата ".
 Снимка 452937

Около 20 ч. става съвършеното място за срещи с другари за лека вечеря и няколко напитки. Затова от заведението се стараят да развиват и кухня с бар храна. През седмицата (понеделник - сряда) работят до към 1 ч. през нощта.

От четвъртък до събота се включват диджеите резиденти Александър Савов и Stephane Love. Това е и моментът, в който те трансформират бара в клуб. Това е и времето за " радостно и безгрижно празненство ", което продължава до 3-4 ч. сутринта.
 Снимка 452940

Именно музиката, съгласно Калин, е и една от най-отличителните черти на SLON от останалите столични заведения. И тя е повлияна от водещите сега парижки питейни заведения. Микс е от хаус (най-леката му форма), поп (най-танцувалния му вариант), ню диско, фънк, соул и ар ен би.

Един Гетсби, апелирам

Последният щрих от общата картинка Baroteque Slon са напитките. Коктейлното меню е дело на основният барман Стефан Христосков. Темата, на която той се стопира, е " Великият Гетсби ".
 Снимка 452934

Казано с други думи, тук ни чакат 20-те години на предишния век. Но зората на коктейлната просвета Baroteque SLON взимат старите класики единствено с цел да им създадат своята съвременна интерпретация. Много от коктейлите си кръщават и на персонажи от филми - The Great Gatsby, Daisy, Madame Baker, Carraway и други.
 Снимка 452935

Що се отнася до публиката на Baroteque SLON, Калин я дефинира като интелигентни хора, търсещи малко по-софистицирано развлечение. " Хора които държат на качество, ценят свободното си време и демонстрират почитание към бара, също както той почита тях. "

Благодарим, още едно от същото...

Baroteque SLON e на бул. " Цар Освободител " 7
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР