Бърни Сандърс спечели първичните избори на Демократическата партия в американския

...
Бърни Сандърс спечели първичните избори на Демократическата партия в американския
Коментари Харесай

Бърни Сандърс спечели изборите сред демократите в Ню Хемпшир

Бърни Сандърс завоюва първичните избори на Демократическата партия в американския щат Ню Хемпшър. Той дефинира успеха си като началото на края на президента Доналд Тръмп.


След като стана втори в Айова преди седмица, сенатор Бърни Сандърс завоюва първичните избори в Ню Хемпшър. Ветеранът в политиката получава 26%, изпреварвайки с малко Пийт Бутиджидж, чийто резултат е 24 на 100 от гласовете.
Бърни Сандърс - Демократическа партия: Тази победа е началото на края за Доналд Тръмп.
Подобно на Сандърс, останалата трета Ейми Клоубъшар се зарече да победи сегашния президент.
Ейми Клоубъшар - Демократическа партия: Аз съм Ейми Клоубъшар и ще победя Доналд Тръмп. Демокрацията ни не може да толерира още четири години президент, който я мачка. Нашата американска фантазия не може да толерира президент, който счита, че може да избира кой да я живее.
Голямото отчаяние от вота е за Джо Байдън. Бившият вицепрезидент остана едвам пети, даже след сенатора от щата Масачузетс Елизабет Уорън.
Джо Байдън - Демократическа партия: Тази вечер чухме два от 50-те щата - два, а не цялата нация, нито половината, нито една четвърт или 10 %, а два. Два! Това не е краят, а единствено началото.
Щатите Айова и Ню Хемпшър излъчват дребен брой делегати, само че са значим трамплин по пътя към номинацията на Демократическата партия за президентските избори.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР