Бърни Сандърс, Пит Бутиджич и Ейми Клобушар водят на предварителните

...
Бърни Сандърс, Пит Бутиджич и Ейми Клобушар водят на предварителните
Коментари Харесай

Нов провал на Байдън на предварителните избори за президент в САЩ

Бърни Сандърс, Пит Бутиджич и Ейми Клобушар водят на предварителните избори на демократите за претендент за президент на Съединени американски щати в Ню Хампшър. Това сочат предварителните резултати от изборните секции, някои от които затвориха в 19:00 часа локално време, съобщи БГНЕС.
Данните след обработката на към 4% от гласовете удостоверяват прогнозите за първото място на сенатор Сандърс - той има повече от 27% от гласовете. Следва, както се очакваше, някогашният кмет на Саут Бенд в Индиана, центристът Бутиджич – с 22%. Сенатор Клобушар, която също се счита за сдържан претендент на демократите, добавя челната тройка с 21% от гласовете. Резултатът му може да се смята за изненада.
Сенатор Елизабет Уорън, която сходно на Сандърс се смята за напредничав претендент, набира 9,6%, а някогашният вицепрезидент нДжо Байдън - 8,5%. Това значи, че те няма да имат нито един пратеник от щата.
Според изследвания на публичното мнение, Сандърс е водач в този щат, само че Бутиджич го следва. Соченият за любимец в конкуренцията за номинацията на демократите в цялата страна Байдън съгласно формалните упования трябваше да е трети, само че той не дочака прогнозните резултати и напусна Ню Хампшър, като по този метод призна провалянето си. Сега политикът желае да се концентрира върху Невада и Южна Каролина, където ще се проведат идващите предварителни избори.
По-рано, съгласно резултатите от гласуването в Айова на 3 февруари, Байдън зае едвам трето място, което се отрази неподходящо на неговия рейтинг. За съпоставяне, в Ню Хампшър Доналд Тръмп обра 87% от вота на републиканците за тяхната номинация за президентските избори в Съединени американски щати, които ще се проведат тази есен. А какво тъкмо стана в Айова - припомнете си в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР