Бърни Сандърс обеща да използва енергията от първата си кампания,

...
Бърни Сандърс обеща да използва енергията от първата си кампания,
Коментари Харесай

Сандърс може да си е направил погрешни изводи от изборите през 2016 г.

Бърни Сандърс даде обещание да употребява силата от първата си акция, с цел да събере повече гласове през 2020 година. Той щеше да построи коалиция от чернокожи, младежи и гласоподаватели от работническата класа, които бяха изпълнени с сила от неговата визия за смяна на Америка, с цел да образува необятна коалиция, която би го трансформирала в неспираема мощ против противниците му от Демократическата партия и президента Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския, разяснява АП.

Той сгреши.

Практически всички упования, с които сенаторът от Върмонт се включи за повторно в конкуренцията за номинацията на Демократическата партия за президентски избори в Съединени американски щати, бяха опровергани от трагичното завръщане на Джо Байдън. Бившият вицепрезидент се наложи като желания претендент на афроамериканците от Южна Каролина до Мисисипи и Мичиган. Байдън завоюва и гласоподаватели без колежанско обучение и реализира стряскащи триумфи в предградията, които ще са от сериозно значение за контрола над Белия дом през ноември.

"Очевидно предходната нощ не беше добра за нашата акция от позиция на печеленето на делегати ", съобщи Сандърс през вчерашния ден в първите си обществени мнения, откакто загуби Мичиган - щатът, който сплоти бунтовната му акция преди четири години.

Съперници се сплотяват против Доналд Тръмп

Засега Сандърс не се отхвърля. В неделя той ще бъде в Аризона за диспути с Байдън. Аризона, която ще гласоподава във вторник, е един от дребното оставащи лъчове на вярата за Байдън на първичните избори. След като сподели тази година добитата напоследък поддръжка измежду латиноамериканците, той се надява, че тази поддръжка в Аризона може най-малко за миг да възпре Байдън.

Препятствията обаче стават все по-трудни за превъзмогване. Сандърс би трябвало да завоюва 57 на 100 от оставащите делегати, с цел да отнеме номинацията от Байдън. Както разпоредбите за разпределение на делегатите, по този начин и резултатите от предходни избори демонстрират, че това ще е мъчно.

Подкрепата за Сандърс измежду младите гласоподаватели илюстрира частично провокациите пред него. В Мичиган, най-големия от шестте щата, дали своят вот предишния вторник, към 70 на 100 от гласоподавателите под 30-годишна възраст поддържаха Сандърс. Те обаче са били единствено 14 на 100 от целия електорат в щата, съгласно данните от изследването АП ВоутКаст.

Опитният пълководец на Демократическата партия Джеймс Карвил насочи рецензии против неправилното разбиране на Сандърс, че може да промени радикално гласоподавателите, като разчита на младите. "Нямаше никакъв късмет ", сподели Карвил. "Всеки специалист по политически науки с коефициент на просветеност, по-висок от стайната температура, можеше да ви каже това ", сподели той.

Ако една от групите гласоподаватели, измежду които поддръжката за Сандърс е най-голяма, не гласоподава всеобщо, тя няма да му помогне изключително.

Независимо какъв брой дълго остане Сандърс в конкуренцията, завръщането на Байдън демонстрира образно, че в прочут смисъл сенаторът е повече идея, в сравнение с претендент. А политика, основаваща се на публични придвижвания, рядко води до победа на национални избори.

Тръмп победи на първичните избори в пет щата

Изглежда екипът на Сандърс е подценил и смяната в предградията в цялата страна, отдалечаващи се от Тръмп и приближаващи се към центристките демократи. Предградията бяха жизненоважни за сполучливото връщане на контрола на Демократическата партия върху Камарата на представителите през 2018 година.

Подкрепата на Сандърс за демократичния социализъм е изключително плашеща за такива образовани, умерени гласоподаватели, които желаят на първо място претендент с допустимо "най-добри шансове да бъде определен ", който да се изправи против Тръмп тази есен.

"Бърни е Капитан 35 %. Това е магическото число на ултралибералните, ултрапрогресивни гласоподаватели, които го поддържат абсолютно ", сподели Джеф Полок, който прави изследвания на публичното мнение за Демократическата партия. "Той не съумя да се притегли други ", уточни той.

Колкото и разочароващо да е за Сандърс, това също по този начин е

Предупреждение за Тръмп

който нееднократно е приспособявал своето обръщение към най-ревностните си последователи. И двамата реализираха триумфи през 2016 година частично тъй като можеха да се възползват от отрицателната оценка на обществеността за Хилари Клинтън  Хилари Клинтън Хилари Клинтън (по татко Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26, която се бореше както с неоправдания сексизъм, по този начин и с породените от самата нея негативни усещания, натрупали се в продължение на повече от трите десетилетия, през които тя бе във фокуса на публичното внимание.

Без Клинтън за контрастност, притегателната мощ на Сандърс през 2020 година наподобява не доближи до никого, с изключение на до най-верните му последователи. Тръмп може да се изправи пред същия проблем наесен.

"Джо Байдън няма такива врагове ", сподели Полок.

Байдън е изправен пред цялостен куп провокации. Тръмп и неговите съдружници, които са показвали смайваща успеваемост в основаването на комфортен за тях портрет на своите съперници, ускоряват нападките си против някогашния вицепрезидент.

За положително или за неприятно, обществото схваща ясно възгледите на Сандърс за света, дефинирани най-вече от непреклонния му блян за унищожаване на частното здравно обезпечаване и заменянето му с ръководена от държавното управление система. Доктрината на Байдън постоянно наподобява доста по-неясна, с изключение на, че той е претендентът, за който се счита, че има най-хубави шансове да завоюва против Тръмп.

"Не мога да ви опиша какъв брой доста хора, с които сме говорили, споделиха: "Харесвам това, за което вашата акция се бори. Съгласен съм с това, за което се бори вашата акция. Ще гласоподавам обаче за Джо Байдън, тъй като мисля, че Джо е най-хубавият претендент, който може да победи Доналд Тръмп ", оплака се през вчерашния ден Сандърс.

Да бъдеш просто една по-умерена и допустима опция на Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския може да не е задоволително за спечелването на избори, както Хилари Клинтън  Хилари Клинтън Хилари Клинтън (по татко Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 разбра през 2016 година, когато показа акцията си като сплотяващ контраст на разделящата обществото поляризация.

Хилари Клинтън: Доналд Тръмп е заплаха за демокрацията

"Гласувала съм за сдържан демократ на всички избори, откогато бях на 18 години, и нашият претендент бе Ал Гор, и всички избори бяха изгубени от умерените демократи ", съобщи Дженифър Епс-Адисън, която е един от изпълнителните шефове на подкрепилия Сандърс Център за национално демократично деяние.

Въпреки най-хубавите пожелания на ревностните му поддръжници, няма признаци поддръжката за Сандърс да нараства, до момента в който акцията на Байдън уголемява разнородната си коалиция от афроамериканци, бели американци от работническата класа и поданици на предградията.

И Сандърс бързо губи шансове да потвърди, че може да завоюва. Снощи предизборният щаб на Байдън разгласява паметна записка, очертаваща все по-трудния път пред Сандърс към кандидатпрезидентската номинация на Демократическата партия.

"Ако нашата необятна поддръжка се резервира - а ние не сме видели никакви признаци за противоположното - за Сандърс би било съвсем невероятно да компенсира настоящето си закъснение в броя на делегатите ", написа предизборният щаб на Байдън.



Джо Байдън
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР