Бариерата на улица Цанко Лавренов“ в Стрия град, с която

...
Бариерата на улица Цанко Лавренов“ в Стрия град, с която
Коментари Харесай

Изкъртиха бариерата на улица „Цанко Лавренов“ 

Бариерата на улица „ Цанко Лавренов “ в Стрия град, с която Общината опита да вкара ред в архитектурния резерват, оцеля едвам 2 месеца. Устройството бе инсталирано през април. В нощта против понеделник обаче рамото е изкъртено. Най-вероятно джип или друго високо МПС е отнесло рамото, от което е останало едвам една педя. Така през вчерашния ден колите още веднъж влизаха гладко към Хисар капия.

Живеещите в квартала разясняват, че от слагането на пропускателния пункт устройството неведнъж блокирало и вдигнало кръвното на живеещите в региона, които се чудели по какъв начин да тръгнат на работа. Бариерата на „ Цанко Лавренов ” е единствено за излаз. Така при повреда водачите би трябвало да се връщат назад към Понеделник пазара и автоматизирано влизат в нарушаване по еднопосочната улица " Петко Р. Славейков ".

През началото на май пред наш екип бариерата се подвигна и спусна от единствено себе си четири пъти единствено за минута, като даже едвам не се стовари върху стъклото на автомобил, който се опитваше да излезе.

„ Нечии нерви не са издържали и недоволните са изкарали яда си върху пропускателния пункт “, допусна пред " Марица " възрастен мъж, който живее наоколо. Обясни, че бариерата се поддържа от компания " Анди БГ “ ЕООД.

Инж. Петко Ангелов от „ Анди БГ “ разясни пред „ Марица “, че неговото сдружение се занимавало единствено с режима на пропускане. Инженерът разясни, че липсва съгласуваност сред входа откъм Понеделник пазара и изхода на ул. „ Цанко Лавренов “ ​- по тази причина устройството все още работи на автоматизиран режим -само който влезе, може да излезе. Това създавало и неудобството за жителите. В скоро време се очаквало всичко да бъде наред и всеки собственик на пропуск да може свободно да употребява оборудването.

Кметът на регион „ Централен “ Георги Стаменов научи за казуса от кореспондент на „ Марица “. Той съобщи, че не може да даде мнение по въпроса, защото за бариерите дават отговор от Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “.

От общинското дружество пък настояват, че тяхно обвързване е само издаването на пропуските за живеещите в Стария град. За обслужването на оборудването се грижели от Оперативна програма „ Общинска защита “. Там към този момент били получили сигнал за случилото се, за което се обадили на „ Драгиев и Ко “ ООД -дружеството, което инсталирало бариерата.

Инженер Цанко Драгиев разяснява, че сигналът от общинските гардове е получен през вчерашния ден сутринта, а процедурата по възобновяване на оборудването към този момент е стартирала. Днес ще бъдат готови материалите, а до на следващия ден вечер се чака бариерата да проработи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР