Барбара Шет изрази мнението, че в играта на Ига Швьонтек

...
Барбара Шет изрази мнението, че в играта на Ига Швьонтек
Коментари Харесай

Шет: Швьонтек няма слабости, никой няма да я измести тази година


Барбара Шет изрази мнението, че в играта на Ига Швьонтек няма никакви недостатъци и точно полякинята ще бъде главният любимец за купата на Australian Open. В момента тя лекува травма в рамото, която ѝ попречи да вземе присъединяване на тазседмичния WTA 500 шампионат в Аделаида. Въпреки това обаче Шет е сигурна, че превъзходството на международната №1 ще продължи и през 2023 година

„ Мисля, че Ига продължава да се развива по най-правилния метод. Тя е пределно стимулирана във всеки един шампионат и отделя доста време и старания, с цел да се научи по какъв начин да се оправя с напрежението. А това е доста значимо, защото напрежението върху нея е голямо поради статута ѝ в Тура. Това, което тя реализира през 2022, беше необикновено. Не помня по кое време за последно видях нещо сходно “ – разяснява някогашната №7 пред своя сътрудник от Eurosport Арно Монгал.

„ Спомням си пролетта на предходната година, когато Швьонтек ненадейно стана №1 поради отдръпването на Ашли Барти. Чудех се дали ще успее да се оправи с тази напълно нова за нея обстановка, в която е попаднала толкоз ненадейно. Тя обаче се показа превъзходно. За мен Швьонтек е същинска №1. Тази година може да не е толкоз мощна за нея във връзка с броя трофеи и победни серии, само че все пак съм сигурна, че ще продължи да реализира триумфи “ – сподели още някогашната №7.

Шет счита, че на съперничките на Швьонтек ще им бъде доста мъчно да намерят в играта ѝ съответна уязвимост, от която да се възползват.

„ Ига е доста непрекъсната в изявите си, а в това време ударите ѝ са отлични. Тя няма никакви недостатъци. Много по-трудно се поддава на напрежението и владее все по-добре страстите си на корта. Швьонтек не стопира да се усъвършенства и да уголемява както техническия, по този начин и тактическия си боеприпас. Точно по тази причина мисля, че даже в случай че не завоюва толкоз доста мачове, колкото през 2022, тя ще задържи първото място в ранглистата и тази година “.

„ В актуалния тенис най-важното нещо е постоянството. В последна сметка като №1 приключва тази, която е била най-постоянна в резултатите си през годината. Ига усвои едно доста значимо умеене – да печели мачове даже когато не е в най-хубавата си форма и не се усеща добре на корта. Това е качество, което всички велики първенци имат и тя го показва все по-често “ – приключи четвъртфиналистката на US Open за 1999 година

Миналата година Швьонтек записа най-хубавия си резултат на Откритото състезание на Австралия, достигайки до полуфинал. Този сезон полякинята ще оглави схемата, жребият за която ще бъде изтеглен на 12 януари.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР