Барбара Капел, политик от крайнодясната Партия на свободата в Австрия,

...
Барбара Капел, политик от крайнодясната Партия на свободата в Австрия,
Коментари Харесай

Български бизнесмен е замесен във финансов скандал с Партията на свободата в Австрия

Барбара Капел, политик от крайнодясната Партия на свободата в Австрия, направи сензационни разкрития за финансов скандал, в който има и диря на български предприемач, който живее във Виена. Това написа уеб сайтът.

Бившият народен представител в Европейския парламент Капел е получила от български предприемач с инициал С. сумата от 55 000 евро в брой, с цел да лобира в негова изгода.



По нейните думи през 2018 година българинът и неговият сътрудник са желали да изкупят пенсионното сдружение от австрийска застрахователна компания. Тъй като договорката е била блокирана, предприемачът изискал среща с Капел, с цел да я помоли да му спомага.



Сумата от 55 000 евро, предадени в плик в рамктие на три срещи във виенски хотел, са били в символ на признателност за осъществената от услуга от нея. Покупката обаче не се е състояла и в този момент предприемачът си желае парите назад.

„ Страхувам се. Предприемачът е много рисков. Той си желае парите назад ”, споделя Барбара Капел. Според нея всичко, което тя е направила, е изцяло законно – приела е дарението за партията и го е предала по каналния ред.-->

Това е вторият корупционен скандал в границите на партията, откакто държавното управление на Себастиан Курц падна след аферата „ Ибисагейт “ с някогашния вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе  , в което се показва като племенница на съветски олигарх и споделя, че желае да инвестира около 250 милиона евро в Австрия. Щрахе й изяснява по какъв начин да подари пари на неговата партия чрез сигурна неправителствена организация. Това се е случило три месеца преди парламентарните избори в Австрия при започване на 2018 година , което докара до идването на власт на Партията на свободата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР