Барбадос стана република и се сбогува с управлението на британската

...
Барбадос стана република и се сбогува с управлението на британската
Коментари Харесай

Барбадос вече е република, а Риана беше обявена за национален герой

Барбадос стана република и се сбогува с ръководството на английската кралица Елизабет Втора. Певицата Риана, която е родена там, беше оповестена за народен воин. Това бе обявено от премиерката Мия Мотли по време на тържествата, с които бе оповестена Барбадоската република. Певицата одобри почетното самопризнание с горделивост.

Островната страна на Карибите, която е известна с райските си плажове, рома си и с родената там международна звезда Риана, към този момент има нов държавен глава. Това е Сандра Мейсън, която до момента беше военачалник губернатор на страната.

72-годишната Мейсън е била арбитър и прокурор, както и дипломат на Барбадос във Колумбия, Венецуела, Чили и Бразилия. Тя постави клетва като държавен глава в среднощ в столицата на Барбадос – Бриджтаун, предадоха международните медии.

Знамето на английската кралица беше сменено с флага на страната. " Народът на Барбадос би трябвало да образува бъдещето на страната. Народът е страж на страната ", съобщи в първата си тирада Мейсън.

На церемонията участва принц Чарлз, който е наследник на Елизабет Втора и английски престолонаследник. Той съобщи най-сърдечните поздрави от майка си.

" Създаването на тази република е опция за ново начало ", съобщи Чарлз.



По време на тържествата премиерката на Барбадос Мия Мотли връчи на принц Чарлз най-престижното държавно отличие - Ордена на свободата. Според Кристина Хиндс, професор по интернационалните връзки в Западноиндийския университет на Барбадос, английското кралско семейство е отговорно за употребата на този регион и не е поднесло никакви публични извинения или е платило компенсации поради нанесените вреди.

Барбадос е с население 300 000 души, а преди пандемията островът беше посещаван годишно от над 1 милион души. В момента улиците на обитаемоте места са пусти, а безработицата е достигнала близо 16 %, което е с 9 % повече спрямо предходната година, макар заемите, взети от държавното управление за финансиране на публичния бранш и основаване на работни места.





Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР