Баня Вручица. Тайната на японското дълголетие е здравно осигуряване за

...
Баня Вручица. Тайната на японското дълголетие е здравно осигуряване за
Коментари Харесай

Д-р Йошитаке Йококура, Световна медицинска асоциация: Тайната на японското дълголетие е здравно осигуряване за всички

Баня Вручица. Тайната на японското дългоденствие е здравно обезпечаване за всички. Това сподели президентът на Световна здравна асоциация доктор Йошитаке Йококура по време на Деветия интернационален медицински конгрес, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “. Д-р Йококура изясни, че през 1947 година междинната дълготрайност на живота в Япония е била 50 години, само че през 1961 година вкарват наложителна осигурителна система за всички, което дава опция хората да получат здравна грижа в ранните етапи на болестта. По думите на доктор Йококура това е нараснало междинната дълготрайност на живота на японците с близо 30 години. „ Всъщност няма никаква загадка или в случай че би трябвало да приказваме за тайната на дълголетието на японците е точно това – когато всички са здравноосигурени, имат по-ранен достъп до медицински грижи, това незабавно води до увеличение на продължителността на живота “, съобщи доктор Йококура.
Той изясни, че измежду задачите на Световната здравна асоциация са въвеждане на единни медицински стандарти, универсално здравно покритие, т.е. достъп до опазване на здравето на всички хора по света и непрестанно възстановяване на квалификацията на лекарите. По думите му концепцията е да бъде обезпечена точната грижа за точния човек в точния миг.
„ Първата и съществена грижа на лекарите е да пазят живота на пациентите. Те би трябвало да се грижат за хората, които са в сериозна обстановка, т.е. са по-уязвими в обществото. Затова е извънредно значимо лекарят в своята активност да разсъждава и да работи от гледната точка на пациента, на болния “, съобщи президентът на Световната здравна асоциация.
В отчета си той уточни, че сърдечно-съдовите и онкологичните болести са измежду най-големите проблеми в опазването на здравето в международен мащаб. „ В сферата на онкологията е извънредно значимо да се развива и да се навлиза от ден на ден в тайните на генните технологии. Колкото по-скоро се схванат финните механизми на взаимоотношението при гените, толкоз по-скоро ще има развиване в онкологията и ще се реализира прогрес в преодоляването на онкологичните заболявания “, означи доктор Йококура. Що се отнася до сърдечно-съдовите болести, той изясни, че те могат да бъдат овладяни на първо място с промени в метода на живот на хората, като повече физическа интензивност, понижаване на холестерола и тютюнопушенето. „ Те зависят значително от индивида “, акцентира доктор Йококура.
Весела АЛЕКСАНДРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР