Баня Лука. Сътрудници на Руско-сръбския хуманитарен център (РСХЦ) са участвали

...
Баня Лука. Сътрудници на Руско-сръбския хуманитарен център (РСХЦ) са участвали
Коментари Харесай

Senica.ru: Руски спасители ще споделят опит с колегите си от Република Сръбска

Баня Лука. Сътрудници на Руско-сръбския филантропичен център (РСХЦ) са взели участие в взаимни учения в Република Сръбска (Босна и Херцеговина), заяви съветският информативен портал senica.ru .
Реализирайки ситуациите в Устава на РСХЦ за активизация на интернационалната активност на Центъра в Балканския район, сътрудниците на РСХЦ, отпред с шефа на Центъра В. Гулевич са направили работно посещаване в Босна и Херцеговина.
На 25 април те са поканени на сложни учения на службите за изключителни обстановки на Република Сръбска (РС)„ Дрина 2018 “ в година Фоча, извършени при персоналното присъединяване на президента на страната Милорад Додик и ръководителя на Главното ръководство на службата за гражданска отбрана Миле Меджеда.
Град Фоча, където по време на Втората международна война се намира щабът на партизанското антифашистко придвижване на Йосип Броз Тито, още веднъж стана център на внимание, отбелязва порталът. Интересен факт е, че срещата на Додик с участниците в ученията и представителите на структурите на организацията, които указват помощ в установяването и развиването на изключителните служби на районен съд, се е провела в тази популярна постройка.
След това са се провели ученията на Дрина – всички детайли са изпълнени ослепително от участниците, което е провокирало заслужения екстаз на стотици наблюдаващи жители. И е имало от какво да се впечатлят, разяснява senica.ru – така наречен „ отвесно повдигане “ – повдигане на доста метри височина над повърхността на реката на потърпевш, дейностите на екипажите на бързоходните катери и водолазите за избавяне във водата и полет на минимална височина на избавителен хеликоптер „ Газел “.
От името на РСХЦ В. Гулевич и Б. Гламочлия са връчили на президента на Републиката и ръководителя на Главното ръководство на ГЗ паметни знаци и са удостоверили проектите на Центъра за по-нататъшно развиване на съдействието сред Русия и Сърбия.
На идващия ден в Сараево, сътрудниците на РСХЦ са се срещнали с управлението на Сектора по избавяне и отбрана към Министерството на сигурността на БиХ. Босненските договарящи са били управлявани от заместник-министърът и началник на Сектора по отбрана и избавление Самир Агич.
Двете страни са се изказали еднопосочно за по-нататъшно развиване и активизация на съдействието, имайки поради позитивният опит от процеса на образование на босненските сътрудници във Висшите образователни заведения на Министерството за изключителни обстановки на Русия и постоянния продан на оперативна информация и сеансите на Върховен касационен съд сред Центровете за ръководство на спешни обстановки на РСХЦ и Министерски съвет на БиХ. Заедно с това босненската страна е дала оферти за възстановяване на някои процесуални въпроси, които, съгласно нейното мнение, ще способства напредъка в разширението на деловите контакти сред страните.
Senica.ru напомня, че РСХЦ, без значение от зараждащите тук-там бюрократични спънки, е съумяла да провежда образование във ВУЗ-овете на МИС на Русия на сътрудници от БиХ, като по едно и също време с това е построила връзки с доброволческите организации в Републиката (г.Добой). В. Гулевич е уведомил сътрудниците си за опциите за присъединяване на младежи от БиХ в спортни лагери, годишно проведени от съветски институции в разнообразни райони на Русия.
По този метод, Руско-сръбският филантропичен център продължава активността в района, търси нови способи за работа, отчитайки цялата трудност и нееднозначност на обстановката на Балканите и удостоверява своята неприкритост и филантропична еднозначност, еднообразно потребна за помощ и подпомагане на всички нуждаещи се и потърпевши.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР