Баня Лука. Правителството на Република Сръбска ще отпусне еднократна парична

...
Баня Лука. Правителството на Република Сръбска ще отпусне еднократна парична
Коментари Харесай

„Локално“ : Република Сръбска отпуска 20 хил. евро за Ратко Младич и Радован Караджич

Баня Лука. Правителството на Република Сръбска ще отпусне еднократна парична помощ в размер на 20 хиляди евро за наказаните от Международния арбитражен съд в Хага за военни закононарушения Ратко Младич и Радован Караджич, оповестява македонското електронно издание „ Локално “. Критериите за това по какъв начин ще употребяват парите Младич и Караджич ще се дефинират със специфичен устав, координиран с министъра на правораздаването.
Не за първи път държавното управление в Баня Лука взима сходно решение, посредством което единствено удостоверява, че политическото управление поддържа виновните за насилието и геноцида в Босна и Херцеговина, разяснява Хайра Катич, ръководител на сдружението „ Жените на Сребреница “.
Според изследването на Балканската районна изследователска мрежа (BIRN), до декември 2013 година държавното управление на районен съд е предоставило повече от половин милион марки под формата на финансова помощ на упрекнатите във военни закононарушения. Парите са изплатени на фамилиите на наказаните посредством специфичен фонд.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести ".

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР