Баня Лука/Будапеща. Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан подчерта, че Сърбия

...
Баня Лука/Будапеща. Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан подчерта, че Сърбия
Коментари Харесай

„Новости“ : Орбан ще помогне на Република Сръбска със 100 милиона евро

Баня Лука/Будапеща. Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан акцентира, че Сърбия и Република Сръбска са „ ключът към стабилността на Западните Балкани “ и разгласи, че Будапеща ще помогне на Баня Лука със 100 милиона евро, оповестява електронното издание на белградския всекидневник „ Новости “ .

Орбан прикани немското държавно управление да интегрира района в Европейския съюз, а не да го санкционира, тъй като, както предизвести, това може да докара до по-големи проблеми.

Той акцентира, че границата на БиХ е единствено на 70 до 80 км от южната на Унгария и че всеки спор може да се трансферира в страната му.

В допълнение Орбан повтори, че ще блокира всички опити на Европейски Съюз да наложи наказания на сръбския член на Президиума на БиХ Милорад Додик.

Орбан изясни, че унгарското държавно управление дава 100 милиона евро финансова помощ на Република Сръбска като част от виновната политика на съседство за поощряване на стабилността в района. Според RTRS парите са предопределени за дребни и междинни предприятия в Република Сръбска.

Унгарският министър председател сподели още, че Додик е демократично определен политик и предизвести западните сили, че ход изваждането му от политическата сцена би бил рисков.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР