Банско закрива днес зимния сезон, а от бранша коментират, че

...
Банско закрива днес зимния сезон, а от бранша коментират, че
Коментари Харесай

Банско закрива днес зимния сезон

Банско закрива през днешния ден зимния сезон, а от сектора разясняват, че от позиция на гости миналите месеци бележат сезона като добър.

Природата също беше благосклонна, като това е един от най-хубавите сезони от новото битие на курорта, сподели за Българска телеграфна агенция маркетинг шефът на концесионера на ски зоната „ ЮЛЕН “ АД Иван Обрейков. Тази година отворихме сезона с всички работещи писти, което през други сезони се получава със забавяне, добави той.

Посещаемостта обаче мъчно може да се каже, че е компенсирала минусите от провокациите през миналите месеци, уточни Обрейков. За облага мъчно може да се приказва, в смисъл, че по отношение на цените на горива, ток и така нататък се " изяжда “ облагата, уточни той. Тази година нарастването на цените на картите за кабинковата линия е минимално – с към 11 %, до момента в който нарастването на тока и горивата е доста, добави Обрейков.

От община Банско също регистрираха забележителен растеж на туристите и на нощувките в курорта спрямо предходния зимен сезон. Тази година курортът е посетен от повече от 56 хиляди български туристи и над 88 хиляди посетители от чужбина. Реализираните нощувки от туристи от страната са над 156 хиляди, а от чужбина – 425 хиляди.

Ръст в визитите регистрират и от сектора. „ От позиция на доходи нещата са доста разнообразни поради това, че са непокътнати старите контрактувани цени към туроператорите, ние трябваше да посрещаме провокациите, които ни даде новото време “, сподели за Българска телеграфна агенция Малин Бистрин – ръководител на Сдружението на туристическия бизнес в Банско и зам.-председател на БХРА.

Сред провокациите Бистрин означи нарасналите цени на електрическата енергия и горивата и добави, че в сектора към момента не е решен казусът с неналичието на фрагменти. Според Бистрин туризмът е станал неатрактивен отрасъл и чака ангажирани в него да се откажат от тази активност.

Във връзка с идния летен сезон в Банско се чака да работят най-малко половината хотели, добави ръководителят на сдружението на туристическия бизнес в курортния град. Очакванията са и този сезон гостите на курорта да са главно български туристи. Интерес се чака и от Англия, Израел също се обрисува като мощен пазар и за летния сезон, уточни Бистрин.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР