Банско. Заедно ще работим да намерим баланса между двете неща

...
Банско. Заедно ще работим да намерим баланса между двете неща
Коментари Харесай

Еврокомисарят Корина Крецу в Банско: Заедно ще работим да намерим баланса между двете неща – развитие и спазване на екологичното законодателство

Банско. Заедно ще работим да намерим салдото сред двете неща – развиване и съблюдаване на екологичното законодателство. Това сподели на брифинг в Банско Корина Крецу, комисаря по районно развиване към Европейската комисия, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пирин . Крецу съобщи, че се радва, че е в Банско, където прекарва почивните си дни. „ Изключително щастлива съм от днешното решението на Министерски съвет, с което ще се разреши едно бъдещо по-голямо развиване на района. За мен като европейски комисар по районна политика е извънредно значимо развиването на районите. Радвам се за Банско. В момента в града желая туристи от Сърбия, Македония, Гърция, Румъния. Стискам палци освен на Банско, а и на цяла България за идното председателство на Съвета на Европейски Съюз “, съобщи Корина Крецу.
На въпрос вижда ли проблеми с екологията в Национален парк „ Пирин “ от това, което е видяла през тези дни, Крецу разяснява: „ Участвала съм в полемики с четирима министри от държавното управление на България във връзка с сходни проблеми, които касаят и се отнасят както за развиването на инфраструктурни обекти и за развиването на България като цяло – в това число и автомагистрала „ Струма “, по този начин и за опазване на природата и околната среда “. „ Това е значим въпрос за всички и дружно ще работим в посока да намерим салдото сред двете неща – развиване и съблюдаване на екологичното законодателство и запазване на природата “, изясни еврокомисарят.
Лора КАЛЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР