Банско. За поредна година Община Банско стартира традиционния конкурс Красивите

...
Банско. За поредна година Община Банско стартира традиционния конкурс Красивите
Коментари Харесай

Благоевград: За поредна година Община Банско стартира традиционния конкурс „Красивите градини на Банско“

Банско. За поредна година Община Банско започва обичайния конкурс „ Красивите градини на Банско “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Банско . Чрез състезанието се цели да се промени цялостния образ на града. Идеята е да се подтиква желанието у хората за поддържане и разкрасяване на личните им домове и парцели, а също по този начин и облагородяване на градските пространства.
Конкурсът е разграничен на четири стадия:
- подаване на поръчки за присъединяване – от 1 юни до 30 юни 2019 година вкл.;
- посещаване на място (с цел свеждане до най-малко на некоретните участници) – от 1 юли до 31 август 2019 г.;
- издание на снимковия материал на участниците за събиране на лайкове – от 1 септември до 15 септември 2019 г.;
- награждаване – част от мероприятията, свързани с честване на 5 октомври – празника на града.
Участниците в състезанието ще бъдат оценени от петчленно жури, включващо представител на управлението на Община Банско, чиновници от отдел “Озеленяване “ и външни специалисти.
Всеки гражданин на Общината може да взе участие с една или няколко номинации на завършени от него градини. Номиниран за присъединяване може да бъде всеки гражданин на територията на Община Банско, който има поддържана от него цветна градина, или дворно пространство. Номинацията може да бъде декларирана персонално, или претендентът да бъде предложен от собствен непосредствен.
Краен период за искащите е 30 юни 2019 година, като поръчката за присъединяване е в свободен формат, съдържаща следната информация:
– трите имена;
– прецизен адрес, телефон, e-mail – за контакт;
– адрес на поддържаното и завършено място, номинирано за участие;
– панорамна фотография (на книжен притежател или запис на CD/DVD, а може и на e-mail).
Жителите, искащи да вземат участие в състезанието, могат да подават своите поръчки на e-mail: [email protected], или в стая 111, отдел „ Озеленяване “, в постройката на Общинска администрация Банско.
След приключване на крайния период, комисия от Общинска администрация поетапно ще посети всички декларирани за присъединяване места, като авансово притежателите ще бъдат известени.
През месец септември фотосите на всички участници ще бъдат оповестени във фейсбук страницата на община Банско Bansko Official. Финалните 10 обекта ще бъдат селектирани на база получените лайкове в обществената мрежа, като журито ще дефинира окончателните спечелили във всяка категория. Резултатите от състезанието ще бъдат оповестени при започване на м.октомври на уеб страницата на общината www.bansko.bg, както и на „ Facebook “ страницата й.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР