Банско. В първия месец от годината, кметът на Банско Георги

...
Банско. В първия месец от годината, кметът на Банско Георги
Коментари Харесай

Благоевград: Банско е партньор на турския град Ерзурум по европроект в сферата на зимния туризъм

Банско. В първия месец от годината, кметът на Банско Георги Икономов подписа контракт за извършване на взаимен план сред Община Ерзурум, Турция и Община Банско с название „ Сътрудничество за природосъобразен зимен туризъм “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Банско . Бенефициент е турската община в границите на мярка „ Побратимяване на градове от Турция и градове от Европейски Съюз “, а срокът за осъществяване на дейностите е една година. Ерзурум, както Банско е известен зимен курорт в южната ни съседка, който също е домакинствал кръгове от Световната купа по ски.
„ Ерзурум ни предложения да се включим като техни сътрудници в европейската стратегия, с желанието Банско да показа своите положителни практики в сверата на зимния туризъм. Въпреки че турската община е доста по-голяма от нашата, Банско има какво да показа за своето развиване като един от желаните курорти в Европа “, разяснява Икономов във връзка старта на плана.
Неговата съществена задача е да бъде осъществен изчерпателен разбор за опциите за внедряване на слънчевите системи като различен източник на възобновима сила. За задачата турската община ще наеме организация за енергийни изследвания, която ще изготви профилирани отчети за двата курорта, отчитайки съотношението разноски – изгоди, общественият резултат, както и интервала за възвръщаемост на вложенията.
Двете общини ще си разменят срещи, с които ще насочат публичното внимание върху възобновимите източници на сила като други възможности, запазващи качеството на въздуха и околната среда. Освен тях, позитивната акция за разпространение на еко силата ще премине и през провеждането на ски надпревари в Банско и Ерзурум. С сполучливото осъществяване на плана двата града ще се побратимят, с цел да продължат съдействието си и в други сфери от живота.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР