Банско. Туризмът е бил и винаги ще бъде основният стълб

...
Банско. Туризмът е бил и винаги ще бъде основният стълб
Коментари Харесай

Местни избори 2019: Георги Икономов, кандидат за кмет на Банско: Туризмът е бил и винаги ще бъде основният стълб на икономиката в нашата община

Банско. Туризмът е бил и постоянно ще бъде главният дирек на стопанската система в нашата община. Това сподели претендентът за кмет на Община Банско Георги Икономов, който дружно с екипа на Политическа партия ГЕРБ – Банско посети няколко от работещите в общината предприятия и поговори с хората там за техните условия и упования, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пирин . „ Но оттатък него имаме обичаи в земеделието, дървообработването, мебелните и шивашки предприятия, даже във високотехнологичните производства “, сподели още Икономов. Той добави, че през миналия мандат са работили, с цел да привлекат бизнесмени, които да открият и развиват своята активност точно в община Банско. „ Но към момента не сме се справили в главното предизвикателство – дефицитът на работна ръка. Направихме това, което беше напълно в наша власт – предлагаме най-високо равнище на административно обслужване, с което подкрепяме и облекчаваме активността на бизнеса: комфортно – с създадените и въведени електронни услуги; бързо – със съблюдаване на всички периоди, заложени в нормативните актове, включително препоръчителните; транспарантно – с ясни и обществено показани претекстове за всяко позволение или отвод “, акцентира Икономов.
Той добави, че ще се запазят всички ограничения, които регистрират, че дават положителни резултати и ще насочат внимание към развиване на неоползотворения капацитет на обитаеми места. Стратегията за развиване в мандат 2019-2023 можете да видите тук. „ Част от акцентите в нея са: ще продължим да работим за разширение на стопанствата и създаване на животновъдни ферми и преработващи предприятия; ще продължим с инвентаризацията на Общински аграрни фонд; ще предоставяме подобаващи терени на минимални цени за дребни и междинни предприятия, чиято активност попада измежду стратегическите за общината отрасли; ще спомагаме с разяснителни акции по проблемите на Европейското финансиране за бизнеса; локалните кулинарни обичаи и модерните дребни производства имат потребност от институционална поддръжка и ние ще я осигурим “, съобщи Икономов.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР