Банско. Ски сезонът в Банско ще бъде открит официално на

...
Банско. Ски сезонът в Банско ще бъде открит официално на
Коментари Харесай

Ски сезонът в Банско ще бъде открит официално на 14 декември

Банско. Ски сезонът в Банско ще бъде открит публично на 14 декември. Това оповестиха от пресцентъра на Общината.

Стартът по снежните писти ще бъде даден от ски-легендата Марио Мат. А всички фенове на белите спортове са в очакване на спортно събитие №1 за 2020 година - Световната купа по ски алпийски дисциплини, чийто хазаин още веднъж е Банско. Концесионерът на ски-зоната " Юлен " АД и Българската федерация по ски заявиха подготвеност за сезона и надпреварите.

Община Банско интензивно се приготвя за провокациите на зимата и за гостоприемно посрещане на туристи и състезатели. На последното си съвещание, общинските съветници одобриха единомислещо решение общината да задели средства от бюджета си за достойното показване на града на Световната купа - събитие, което основава влиятелен имидж освен на курорта, само че и на България.

На конференция за разкриване на ски-сезона и Световната купа, кметът на Банско, Иван Кадев, съобщи, че туристическият отрасъл ще продължи да бъде главен за общината и ще може да разчита на нейната поддръжка. " Ще продължим да надграждаме това, което все още са постигнали всички управленци на община Банско. Заедно с нашите сътрудници от туристическия отрасъл ще вършим всичко, което е по силите ни, с цел да обезпечим един добър и мощен туристически сезон. Имаме своите визии и основание за това по какъв начин да се случат нещата. Туристическият отрасъл като водещ и структуроопределящ стопански отрасъл ще се радва на нашата поддръжка. Що се отнася до Юлен АД, ние имаме обичайно построени взаимоотношения, добра съгласуваност и взаимоотношения, които ще продължим предвид на възстановяване на качеството на продукта, който този отрасъл обезпечава за своите посетители ", разяснява Кадев.

По отношение на наболелия от години въпрос за създаване на втора кабинкова линия, кметът на Банско още веднъж съобщи, че до момента в който Върховен административен съд не излезе с решение по проблема, никакви дейности не могат да бъдат подхванати. Решението на съда ще предопредели и идващите стъпки за решение на казуса с достъпа на туристите до ски-зоната.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР