Банско ще има Център за настаняване от семеен тип за

...
Банско ще има Център за настаняване от семеен тип за
Коментари Харесай

Банско ще има социален център за денонощна грижа

Банско ще има Център за настаняване от фамилен вид за младежи и възрастни с увреждания. В него 24-часов заслон и помощ ще получават хора, чиито близки нямат опция да се грижат за тях, даде обещание кметът Икономов по време на предизборните си срещи със обществените служащи и потребителите на обществени услуги в общината.
“Много пъти сте желали да намерим метод да осъществяваме този план и аз ви разбирам - грижата, която полагате, е денонощна и 365 дни в годината. Извървяхме дълъг път до тук, дневният ни център е за образец, пристигна време и към този момент сме намерили метод да създадем и идната стъпка ”, сподели Икономов. Той показа, че центърът е решение за родителите и техните деца в неравностойно състояние. И даде обещание това да е приоритет номер 1 в обществената стратегия в идващия мандат.
В града ще бъде основан и Център за социална поддръжка . В него ще работят експерти, които ще подкрепят децата в риск и техните фамилии. Услугите ще включват педагогическа помощ за изпитващите компликации в учебно заведение, съвещания с родителите, както и техники за справяне с агресивното държание.
Община Банско постоянно е давана за образец за работата си в обществената сфера. И неслучайно. През миналия си мандат Георги Икономов и екипът му сполучливо развиват и поддържат 17 обществени услуги, чийто обсег и брой непрекъснато се уголемява. Общината работи взаимно със общественото министерство и всекидневно се грижи за уязвимите групи и сполучливото им обществено включване.
На финала на срещата хората подариха на градоначалника подарък с думите “Работата ни дружно дава резултати и би трябвало да продължи. ”
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР