Банско. Професионална гимназия по електроника и енергетика (ПГЕЕ) – Банско

...
Банско. Професионална гимназия по електроника и енергетика (ПГЕЕ) – Банско
Коментари Харесай

Благоевград: Професионална гимназия по електроника и енергетика – Банско става домакин на Национално състезание по приложна електроника в периода 11-13 април

Банско. Професионална гимназия по електроника и енергетика (ПГЕЕ) – Банско става хазаин на Национално съревнование. Това оповестиха от пресцентъра на Община Банско . Националното съревнование по приложна електроника ще се състои в интервала 11-13 април. Събитието се провежда за осма поредна година от Министерство на образованието и науката, с партньорството на Търговска верига Елимекс, само че за първи път то ще се организира в Банско, под патронажа на кмета на Банско Георги Икономов.Тази година в надпреварата ще премерят сили участници от 12 професионални гимназии от разнообразни градове в страната пред умело жури.
Подготовката в ПГЕЕ Банско тече с цялостна мощ. Училището ще взе участие с два тима, с началник инж. Димитър Денизов, показани от Сиян Питов и Любомира Пчелина – в първа възрастова група. Георги Балев и Мария Колчагова – втора възрастова група, които завоюваха безапелационно всички първи места на Регионалния кръг на надпреварата през месец март в Пловдив, изпреварвайки гимназистите от Пловдив, Пазарджик, Петрич, Кърджали, Мадан, Хасково и Карлово.
Домакините са подготвили атрактивна проява на роботи и дронове, за ранно професионално насочване за децата от община Банско. Инж.Антон Анчев от град Бяла, ще изнесе обществена лекция на тематика „ Най-новите трендове в региона на роботиката и мехатрониката “, а преподавателят по физика Теодосий Теодосиев от Казанлък, именуван „ златния “ преподавател на България, ще представи„ Технология на моженето “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР