Банско. През дванадесет цветни арки, символизиращи дванадесетте години, преминали в

...
Банско. През дванадесет цветни арки, символизиращи дванадесетте години, преминали в
Коментари Харесай

Благоевград: През дванадесет цветни арки преминаха абитуриентите от трите професионални гимназии в Банско

Банско. През дванадесет цветни арки, символизиращи дванадесетте години, минали в образование и трупане на познания и умения, минаха зрелостниците от трите професионални гимназии в гр. Банско – Гимназията по туризъм „ Алеко Константинов ”, Професионалната гимназия по електроника и енергетика и Професионалната лесотехническа гимназия „ Никола Вапцаров ”. Това оповестиха от пресцентъра на Община Банско . Зрелостниците, облечени с превъзходни тоалети и с разчувствани лица, минаха в шпалир, водени от тъпан и чинели. Техните почитатели от дребните класове в образователните заведения в планинския град, ги изпратиха с балони в цветовете на българския трикольор.
Стотици поданици на града, горди родители и разчувствани учители извършиха площад „ Никола Вапцаров ” за красивата гала. Абитуриентите бяха поздравени от заместник-кмета по образованието Ивайло Ръхов, който сервира приветствията на градоначалника Георги Икономов:
„ Скъпи зрелостници от випуск 2018, това е един от най-вълнуващите мигове в живота на всеки младеж, когато след дванадесет години труд и старание, след мигове на наслада, тествания на волята, на мозъка, на характера, чухте последния учебен звънец. Този ден е ваш, тъй като мигът на зрелостта е най-чаканият, обвързван с доста безредици – разлъка с детството, с обичаните учители, с обичания клас, осъзнаване на бъдещите отговорности, предусещане, че следва живота. Скъпи зрелостници, бъдете себе си измежду провокациите на живота. Превърнете компликациите в победи, а фантазиите – в действителност! И не забравяйте – триумфът се крие в самите вас! ” бе част от приветственото слово.
Тържественото изпращане на Випуск 2018 бе съпроводено от музикалното осъществяване на Кристина Кацарова, която извърши тематична ария, а зрелостниците Михаела Велева и Здравко Станков насочиха своите послания към своите връстници.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР