Банско организира най-икономичния старт за Световната купа, на същото ниво

...
Банско организира най-икономичния старт за Световната купа, на същото ниво
Коментари Харесай

Банско и Кицбюел - на същото ниво, но много по-икономично у нас

Банско провежда най-икономичния старт за Световната купа, на същото равнище като този в Кицбюел. Този уикенд надпреварите у нас съответстват с тези в Меката на Австрия, а съгласно цифрите разликата е голяма. Тазгодишният бюджет на трите старта под Тодорка, които стартират в петък, е 4,5 милиона лв., или 2,2 милиона евро. В Кицбюел са 7,5 милиона евро. Или в България се прави същото с 29,3% от парите. А условията са идентични за всички, написа " 24 часа ".

На всичко от горната страна към милион от сумата в Банско не е за организация, а за награден фонд и транспортни разноски на тимове, които би трябвало да бъдат поети от уредниците. Инфраструктурата на финалната част на Бъндеришка поляна също е към милион. Става въпрос за трибуните за фенове и наложителните палатки за VIP гостите и състезателите.

Бюджетът се обезпечава 75% от рекламодателите, които са открити от федерацията по ски. Тази година страната отпусна 1,2 милиона лв. за организацията.
 Цеко Минев: Целият хайлайф в женските ски ще дойде в Банско
Цеко Минев: Целият хайлайф в женските ски ще дойде в Банско

" Всички работят доста добре по организацията "

В Австрия и Швейцария най-дейни са локалните държавни управления, тъй като няма по какъв начин да допуснеш да ти се измъкне рекламата под носа и, да речем, различен курорт да поеме надпреварата. Там общините и кантоните дават повече от 1/3 от средствата за организацията. Битката за домакинство е невероятна, тъй като става въпрос единствено за 4-5 свободни дати в календара. Останалите са заети от обичайните курорти, които са от началото на международната купа преди повече от половин век. Японците да вземем за пример чакаха 10 години за едно съревнование. Всъщност от целия календар само България и Андора не са организирали зимна олимпиада от всички домакини. В същото време по организацията работят интензивно близо 1000 индивида, като подготовката е повече от месец.

В момента се опъват предпазните мрежи, които са десетки километри, завършва и заледяването на пистата, с цел да бъдат покрити всички условия на интернационалната федерация. Направени са и няколко изкуствени скока, които да внесат спомагателна конспирация при състезателките. Останалите обезпечават превоза, логистиката, настаняването и всички останали действия към стартовете. Във Венген този уикенд помагаха над 400 бойци, до момента в който в България са в пъти по-малко.

В последна сметка най-голямата конспирация са 300-те точки, които ще бъдат разпределени в българския курорт, които в края на сезона могат да се окажат решителни за генералното класиране, толкоз ще са и в Кицбюел. В Кицбюел този сезон честват 80-ото съревнование в историята. Победителят на " Ханенкам " влиза вечно в аналите като един от великите в спорта. Защото тази с именития козел се счита за най-трудната.
 Снимка 408281
Източник:

Първият победител на 29 март 1931 година е тапицерът Фердинанд Фишбахер. Той се спуска за рекордните 4 минути, 35 и 1/5 секунди съгласно формалния резултат. С над 16 секунди по-бързо от локалния ас Зигфрид Енгъл. Фишбахер е и един от най-хубавите скачачи на Австрия. След Втората международна война лежи в пандиза, тъй като убива партизанин в Гърция като жандармерист. Освен с бюджета не може да става съпоставяне и при билетите. Там не се продават за трите дни. Само ден за ден. Петъкът коства 90 евро във финалната зона и 180 евро на трибуната. За събота, когато е спускането, са 160 и 320 евро, а за слалома в неделя цената е 110 и 220 евро.

В Банско билетът е 90 лв., или под 45 евро за двата дни, а дневният е 40 лв.. Деца до 14 година заплащат надлежно 2 и 1 лев. А шоуто е обезпечено и за двата курорта. Този уикенд бяха надпреварите във Венген, където бюджетът е 8,7 милиона шв. франка. В Аделбоден за два дни се харчат 5,2 милиона евро, което също е несъпоставимо с най-евтината международна купа.
 Стартовете от дамската Световна купа в Банско ще се проведат по стратегия
Стартовете от дамската Световна купа в Банско ще се проведат по стратегия

Това стана ясно след наложителния снежен контрол
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР