Банско. Общинският съвет в Банско разгледа на редовната си сесия

...
Банско. Общинският съвет в Банско разгледа на редовната си сесия
Коментари Харесай

Благоевград: Общинският съвет в Банско разгледа на редовната си сесия въпроси, свързани с образованието и развитието на децата в общината

Банско. Общинският съвет в Банско прегледа на постоянната си сесия въпроси, свързани с образованието и развиването на децата в общината. Това оповестиха от пресцентъра на Община Банско .
Съветниците актуализираха Списъка на предпазените и средищните учебни заведения в България за образователната 2019-2020 година.
Общинският съвет гласоподава ОУ „ Св. св. Кирил и Методий ” в село Места да резервира статута си на предпазено учебно заведение и средищно, като единственото в регион Места, осигуряващо достъп до обучение, с обезпечена целодневна организация на образователния развой, столово хранене за всички възпитаници и личен транспорт.
Съветът актуализира и листата на средищните и предпазени детски градини в Република България, като резервира статута на предпазена детска градина „ Слънце ”, село Места, като единствена и най-близка детска градина за децата от региона, с целодневна организация на наложително предучилищно образование.
Бяха прегледани и отчетните отчети на читалищата на територията на община Банско.
Бе призната и Общинската стратегия за протекция на детето.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР