Банско. Община Банско ще получи ваучер на стойност 15 000

...
Банско. Община Банско ще получи ваучер на стойност 15 000
Коментари Харесай

Благоевград: Община Банско е финалист в инициативата на ЕК WiFi4EU

Банско. Община Банско ще получи ваучер на стойност 15 000 евро от Европейската комисия за инсталирането на безвъзмезден интернет на публични места по самодейността WiFi4EU. Това оповестиха от пресцентъра на Община Банско . Средствата би трябвало да бъдат вложени в период до 18 месеца за създаване на Wi-Fi на обществени пространства като зали, библиотеки, музеи, паркове, площади и други.
До края на 2018 година се чака да бъде подписано съглашение с Комисията за приемане на ваучера. През идната година ще се направи избор на инсталационна компания, която да построи определените точки за достъп до високоскоростен интернет. Изпълнителят би трябвало да има регистрация на портала WiFi4EU като локалната администрация би трябвало да поддържа новоизградената мрежа изцяло дейна за интервал от 3 години.
Банско се класира девета измежду общо 113-те класирани български общини – спечелили. Те съумяха да аплайват в първите 10 секунди от отварянето на състезанието и да преборят конкуренцията на останалите съвсем 13 000 претенденти от цяла Европа. Основният принцип за избор е „ пръв кандидатствал – пръв спечелил “. Българските локални управляващи ще получат финансиране в размер на 1 695 000 евро, което е почти 4.04% от бюджета на самодейността. Всички регистрирани ще станат част от общността на WiFi4EU и ще могат да се свържат с останалите участници в плана.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР