Банско. Община Банско се побратими с Метрополитен Община Ерзурум, Турция,

...
Банско. Община Банско се побратими с Метрополитен Община Ерзурум, Турция,
Коментари Харесай

Община Банско се побратими с Метрополитен Община Ерзурум, Турция

Банско. Община Банско се побратими с Метрополитен Община Ерзурум, Турция, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Пирин .

На събитието, което се организира в Посетителския информативен център участваха кметът на Банско Иван Кадев, Цветанка Обецанова, шеф отдел " Обществени поръчки и планове " (ОПП), Зафер Айнали, основен секретар на Метрополитен Община Ерзурум, Гюлгюн Йоздемир, координатор на план " Сътрудничество за зимен туризъм, щадящ околната среда ", който ще се извършва от двете общини и проф. Мутлу Кюндекчи, учител в Университет " Ататюрк " в Ерзурум и други.

Във връзка с плана, който ще се извършва от двете общини, Цветанка Обецанова сподели, че неговата съществена цел е повишение равнището на капиталова информация, обвързвана с използването на източници на възобновима сила, а точно - слънчева, в зимния туризъм.

" Това, че през днешния ден сме дружно в Банско е най-хубавото доказателство за желанието ни да работим за развиването на нашите две общини. Вярвам, че нашето партньорство ще ни помогне да се срещнем с положителните образци и вероятностите за развиването на двустранните ни връзки ", сподели още Обецанова. Тя добави, че Република Турция е извънредно значим сътрудник на България и Община Банско.

" Можем да създадем доста, с цел да се засилят контактите по сред ни и да установим нови форми на съдействие в туризма, реализирането на взаимни планове в региона на инфраструктурата и енергетиката ", акцентира Обецанова. Тя акцентира, че Банско ще продължи да поддържа всички планове и начинания, които са в интерес и на двете общини.

Проектът " Сътрудничество за зимен туризъм, щадящ околната среда " е финансиран по европейска стратегия за побратимяване на градове. Водеща организация в плана е Метрополитен Община Ерзурум. В рамките му ще бъдат осъществени общо седем действия.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР