Банско. Община Банско присъства отново със свой щанд на международното

...
Банско. Община Банско присъства отново със свой щанд на международното
Коментари Харесай

Благоевград: Банско участва в Международното туристическо изложение IMTM в Тел Авив

Банско. Община Банско участва още веднъж със собствен щанд на интернационалното ревю IMTM 2018 в Тел Авив, Израел, което се организира през февруари 2018 година Това оповестиха от пресцентъра на Община Банско . Лично министърът на туризма Николина Ангелкова посети форума. Туристическото събитие е измежду водещите по значение интернационалните тържища в района,като се следи непрестанно нарастване на броя изложители, професионални гости и крайни консуматори. Основен фокус в него бе зимният и летният туризъм, които са измежду най-търсените артикули от туристите в района.
Професионалистите и феновете, които посетиха форума, се срещнаха и с културно-познавателните турове и пътувания за развлечения, които Банско предлага. Голям интерес за израелските туристи съставляват летните интензивности, с желания към планинските направления, които Национален парк Пирин предлага. Банско е позната и желана дестинация, като растежа им по отношение на 2016 година е 27%, а над 60 хиляди са нощувките осъществени през 2017 година. Най-голямата българска туристическа борса – ВАКАНЦИЯ / СПА ЕКСПО, нямаше по какъв начин да не бъде включена в презентационната стратегия на най-хубавата зимна дестинация на Балканите. Една от главните цели на представянето на курорта в българската столица, бе привличането на българските туристи през сезоните, отвън зимния посредством даване на богати благоприятни условия за естествен, различен и конгресен туризъм напролет и есента.
За летния сезон Банско бе показан като топ-фестивална дестинация. Акцентът за лятото беше подложен върху богатата фестивална стратегия и вълнуващите прохладни вечери под Тодорка. За наслаждение на посетителите, представянето на Банско бе съпроводено с фолклорни осъществявания с дегустация на пенливо вино и ароматни мезета от района.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР