Банско. На своя редовна сесия Общинският съвет гласува Програмата за

...
Банско. На своя редовна сесия Общинският съвет гласува Програмата за
Коментари Харесай

Благоевград: Общинският съвет в Банско гласува Програмата за развитие на туризма и прие отчет за предходната 2018 година в сектора

Банско. На своя постоянна сесия Общинският съвет гласоподава Програмата за развиване на туризма в Община Банско и одобри доклад за миналата 2018 година в бранша. Това оповестиха от пресцентъра на Община Банско . Основните цели на Програмата са основаване на нови туристически атракции и културни направления, стимулиране и промотиране на различни форми на зимния туризъм, основани на културно-историческото завещание и неповторимите естествени дадености на Общината. Предвидено е и присъединяване на Община Банско в инициативната група на прилежащи общини, за разработване на Програма за създаване на районен клъстър „ Туризъм ”. Приоритетна на Програмата е основаване на секция в уеб страницата на Общината, в поддръжка на бизнеса; образуване на приемна с общински чиновници и бизнеса; сливане дейностите на 23-те общини от клъстъра в областта на туризма.
Общинарите поддържаха финансово и Начално учебно заведение „ Паисий Хилендарски “, което тази година, през месец май, навършва 90 години от основаването си. Финансова поддръжка ще бъде оказана и на спортистите от таекуон-до клуб „ Хоук- Банско “, които ще вземат участие на европейското състезание в град Римини, Италия.
По време на съвещанието бе разисквана и още една допълнена точка, която касае финансова помощ за разпределяне на средства за лекуване на дългогодишния треньор по биатлон и заместител – ръководител на ски клуб „ Банско “ Георги Джолев. Треньорът по биатлон се нуждае от незабавна интервенция на черния дроб в Турция. Съветниците гласоподаваха да бъдат отпуснати 3 000 лв. от бюджета в помощ на Георги Джолев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР