Банско. На редовното си заседание Общинският съвет в Банско днес

...
Банско. На редовното си заседание Общинският съвет в Банско днес
Коментари Харесай

Общински съвет – Банско прие редица важни решения на днешното си заседание

Банско. На постоянното си съвещание Общинският съвет в Банско през днешния ден одобри редица значими решения. Това оповестиха от пресцентъра на Общината.

Най-оживени полемики в дневния ред провокира подадената молба за овакантяване на шефа на " Топлоснабдяване Банско " ЕООД и докладната на кмета Иван Кадев за разпределяне на безлихвен заем на общинското дружество за топлоснабдяване.

Изказванията на съветниците бяха предизвикани от непрекъснатите проблеми в топлоснабдяването от началото на отоплителния сезон, като изключително сериозно е ситуацията в последните няколко дни.

На извършените преди съвещанието срещи за изясняване на обстановката в сдружението, Димитър Мунин е декларирал на ръководителя на Общински съвет Димитър Русков и на общински съветници, че отговорностите до края на м.октомври са 113 хиляди лева и че на склад няма никакво гориво - чипс.

Димитър Русков дефинира държанието на Димитър Мунин като непрофесионално, а дейностите му като бойкот, тъй като в риск са сложени детските градини, учебните заведения и обществените заведения в Банско.

Тежкото положение на " Топлоснабдяване Банско " ЕООД се усложнява и от обстоятелството, че не е изпълнено решение на Общинския съвет за прекачване активите към предприятието, разясни съветникът Александър Весков, който е взел участие в среща по казуса с представители на компанията, притежател на активите " Тевно " ЕООД и банката заемодател. Започналата процедура по прекачване на активите е била прекъсната едностранно от Д.Мунин, без да бъдат известени страните-дарители.

Кметът заяви пред общинските съветници спомагателна информация по отношение на оставката на Д.Мунин. Същият е декларирал решението си да напусне поста на шеф в деня след оповестяване на формалните резултати на изборите за кмет. " Още по време на предизборната акция, ми беше известно, че общинското дружество е в извънредно тежко положение. Последвалите инспекции демонстрираха, че с изключение на в техническо отношение, безстопанствеността е в изключително съществени размери и като финансови параметри. Все още не е ясно по какъв начин са разходвани 200 хиляди лева, които са трансферирани от Общината на предприятието през м.юли 2018 година и от какво са насъбрани отговорности в размер не на 113 хиляди, а на 130 хиляди лева до началото на м.ноември 2019 година Затова, Д. Мунин може да бъде освободен от служба, само че не и от отговорност. Задължително е назначението на одит ", съобщи кметът пред съветниците.

Тези оферти бяха признати с цялостно болшинство посредством поименно гласоподаване.

Във връзка с идния зимен сезон и нуждата от реализиране на навременно и качествено доставяне с топлинна сила, кметът Иван Кадев предложи на съветниците, и те одобриха единомислещо, да бъде утвърден безлихвен заем от общината за " Топлоснабдяване Банско " ЕООДв размер на 50 хиляди лева, който да бъде възобновен на две равни вноски през първите пет месеца на 2020 година и 2021 година

Съветниците одобриха решение за включването на Община Банско в Националната акция " Достъп до спорт в общините " и излязоха с декларация за достъп до спорт на хората с интелектуални усложнения.
Единодушно беше признато решение за опазване на цената на храната в млечната кухня.

Предстоящите стартове за Световната купа по ски, които ще се проведат в Банско през м.януари 2020 година ще бъдат подкрепени финансово със средства от бюджета за новата година, взеха решение още съветниците.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР