Банско. На редовното си заседание Общински съвет – Банско даде

...
Банско. На редовното си заседание Общински съвет – Банско даде
Коментари Харесай

Благоевград: Общински съвет – Банско реши да бъде награден ски ветеранът Чавдар Рахов

Банско. На постоянното си съвещание Общински съвет – Банско даде единодушие за награждаването на ски ветеранът от Банско Чавдар Рахов. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Той е един от доайените на ски спорта в България, а мотивът за предлагането на кмета Георги Икономов бе честването на 50 години от първото ски рали „ Пирин ” през 1968 година.
Местният парламент утвърди нови Общински правила за таксиметровия транспорт, с които да се усъвършенства реда за даване на лицензи на превозвачите. Въвежда се правилото на спортното начало, като при крайната оценка на подадените заявки се взима поради типът и възрастта на колите.
Приета бе също Наредба за реда и изискванията за осъществяване на търгове и състезания за подписване на покупко-продажби по придобиване, ръководство и предписание със собствеността на Община Банско. Новият нормативен акт е наведен в сходство с националното законодателство, като е регламентиран ред, по който да се организират търгове на общински парцели, предоставяни за ръководство на учебни заведения, детски градини и обслужващи звена.
Актуализиран проект за енергийна успеваемост и възобновими енергийни източници на община Банско за интервала 2019 – 2025 година бе гласуван от съветниците. Допълненията включват осъществяването на съответни ограничения и планове за енергийна успеваемост на общинския сграден фонд и уличното осветяване. Анализиран е капацитетът на региона за потреблението на възобновимите енергийни източници, като е регистрирано, че общия % на сила от тях е 63%. Това отличава Банско от останалите общини като употребяваща най-голям дял на тази сила, потребявана в постройките общинска благосъстоятелност. Високият дял се дължи на построената и ръководена сега от Община Банско отоплителна централа, употребяваща отпадъчна дървесна биомаса.
Отчетена бе Годишната стратегия за ръководство и предписание с общинските парцели за миналата година, и бе утвърдена новата за 2019 година.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР