Банско. На днешното заседание Общинският съвет гласува предложението на кмета

...
Банско. На днешното заседание Общинският съвет гласува предложението на кмета
Коментари Харесай

Благоевград: На свое заседание ОБС Банско актуализира бюджета на Общината и прие редица важни решения

Банско. На днешното съвещание Общинският съвет гласоподава предлагането на кмета Георги Икономов „ Топлоснабдяване Банско ” ЕООД да придобие правото на благосъстоятелност върху централата за изгаряне на дървесини боклуци, посредством подаяние, в интерес на сдружението от страна на „ ТЕВНО ” ЕООД, оповестиха от пресцентъра на Община Банско .
По случай 10 годишнината на танцова групировка „ Бански фукли ” и техният юбилеен концерт, Общински съвет Банско отпусна финансови средства за закупуване на фолклорни костюми. Танцова групировка „ Бански фукли “ са една от групите популяризиращи локалното културно благосъстояние в България и в чужбина.
Кметът Георги Икономов показа и доклад за осъществяването на бюджета на Община Банско към 31 декември 2018 година, както и настоящото му осъществяване към 30 юни 2019 година Съветниците одобриха доклада и гласоподаваха актуализацията на бюджета.
По предложение на кмета Икономов, бяха обновени нормите за пълняемост на групите в ДГ „ Здравец ” – Банско. Приет бе Годишен проект на дейностите за поддръжка за личностното развиване на децата и учениците на територията на Общината за 2019 година
В допълнение бяха отпуснати и средства за присъединяване на възпитаници от Банско в „ Космически лагер Турция 2019 “. Финансово подкрепят бе и биатлонистът Благой Тодев.
Отпуснаха се и финансови средства за присъединяване на Радостина Кехайова и Иван Джолев на фестивала „ Детски Пирин фолк ” в Сандански. Сред признатите решения са и точките за светещи рекламни кутии на уличните стълбове и отдаване чартърен на терени – общинска благосъстоятелност, за разполагане на рекламни уреди.
Общинският съвет гласоподава погасяване на такса „ Битови боклуци ” на стадион „ Свети Петър ”, както и продължение на контракта за прилагане на стадиона „ Свети Петър ” от Общината.
На съвещанието съветниците поддържаха предлагането на кмета Георги Икономов за закупуване на автомобил за потребностите на Заведение за обществени услуги.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР