Банско. На 11 и 12 януари 2019 г., от 18.00

...
Банско. На 11 и 12 януари 2019 г., от 18.00
Коментари Харесай

Благоевград: Мюзикълът „Да пееш под дъжда” гостува в Банско през януари

Банско. На 11 и 12 януари 2019 година, от 18.00 в Читалище „ Н. Вапцаров “ – Банско, ще гостува мюзикълът „ Да пееш под дъжда “. Спектакълът по едноименният холивудски филм, е премиерен за България, а в него звездно присъединяване имат Орлин Горанов и Мариан Бачев. Това оповестиха от пресцентъра на Община Банско .
Под режисурата на Борис Панкин, „ Да пееш под дъжда “ оживява на българска сцена по претекстове от безконечния филм на Метро Голдуин Майер. Представлението на Държавна опера Варна, под диригентството на Страцимир Павлов, е едно сантиментално и носталгично дежа вю за ерата на нямото кино и несъмнено, за любовта. В основните функции на филмовата звезда Дон Локууд и неговия другар Козмо Браун, който първо заплита, а след това разплита сюжетната конспирация, блестят Орлин Горанов и Мариан Бачев. Изключително артистични са претендентките за сърцето на Дон Локууд – Сребрина Соколова и Лилия Илиева, в функциите надлежно на филмовата му партньорка, капризната Лина Ламонт и надарената трагична актриса Кати Селдън, която в последна сметка освен измества Лина от екрана, само че печели и любовта на филмовия красавец.
И както във всеки филм, по този начин и тук антуражът от режисьори, асистенти и прочие наложителен личен състав, е впечатляващо огромен. Никак не му е елементарно на продуцента Ар Еф Симсън, в осъществяване на комичния артист от Варненския спектакъл Пламен Георгиев, нито пък на учителя по правоговор Кармайкъл, в чийто облик артистът Нейчо Петров – Реджи напряко заслужава тапия за логопед.
Оперните, трагични и балетни актьори пеят, танцуват и участват толкоз органично от началото до края на спектакъла, че е мъчно да познаеш кой актьор от кое театрално изкуство идва. Автори на хореографията са Боряна Сечанова и Мариана Крънчева, сценографията е дело на Иван Токаджиев, костюмите са на Анна-Мария Токаджиева, а за мултимедията се грижи „ Бюро за пространствени решения “.
Очаквайте Държавна опера Варна в Банско и през март с нейните най-нови балетни спектакли „ Пепеляшка “ на 21 март, 18:00 часа. и „ Лебедово езеро “ на 22 март, 18:00 часа, НЧ „ Н. Вапцаров “.
Резервации и продажба на билети:
- Посетителски информативен център, тел.: 0749 88580 / 0888 251095;
- НЧ „ Н. Вапцаров “ – гр. Банско, тел.: 0882521052, 0885402424 (от 9 януари, на касата на читалището).
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР