Банско. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова ще

...
Банско. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова ще
Коментари Харесай

Министър Петя Аврамова ще приветства участниците в работна среща за оперирането на тол системите в Европа

Банско. Министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова ще открие в град Банско на 27 септември работна среща за оперирането на тол системите при използването на пътната мрежа. Това оповестиха от пресцентъра на министерството . Поканените за присъединяване в нея пътни специалисти от Словения, Гърция, Словакия, Унгария и Белгия ще показват опита си при ръководството на тол системите.
Семинарът е проведен от Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) и Световната банка. Финансовата институция съветва пътната администрация при въвеждането на Националната система за електронно събиране на пътни такси от 2019 година В него ще вземат участие ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Светослав Глосов, инж. Веселин Давидов - член на УС на АПИ, специалисти от Световната банка, Европейската комисия и АПИ.
Организирането на работната среща е част от експертната и техническа помощ, която Световната банка дава на пътната организация за сполучливото осъществяване на плана „ Проектиране, създаване и въвеждане на електронна система за събиране на таксите за прилагане на републиканската пътна мрежа на база изминато разстояние за транспортни средства с обща механически позволена оптималната маса над 3,5 т (тол) и на база време за леки коли с обща механически позволена оптималната маса до 3,5 т (електронна винетка) “, както и за внедряването на тол таксуването в България. Консултантите от банката подкрепят администрацията при установяване на обсега за таксуване с тол на пътната мрежа и размера на цените, както и структурирането на бъдещето Национално тол ръководство, което ще оперира системата от 1 януари 2019 година
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР