Банско. Кметът на Община Банско Иван Кадев и неговият екип

...
Банско. Кметът на Община Банско Иван Кадев и неговият екип
Коментари Харесай

Кметът на Община Банско Иван Кадев проведе среща с институциите във връзка с подготовката за зимния сезон

Банско. Кметът на Община Банско Иван Кадев и неговият екип организираха среща с институциите, които имат отношение към подготовката на общината за идния зимен сезон. Това оповестиха от пресцентъра на Община Банско. В нея участваха представители на ЧЕЗ, ВиК, Национален парк " Пирин ", районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи и районен съд ПБЗН. Те рапортуваха проблемите от тяхната подготвеност и ограниченията, които ще бъдат взети от съответните ведомства. Поставени бяха и въпроси, по които би трябвало да се работи взаимно с Общинската администрация.

От ЧЕЗ беше докладвано за предстоящ проблем, обвързван с полагане на главен кабел, поради който е допустимо да има спиране на електрозахранването в региона сред улиците " Отец Паисий ", " Гоце Делчев " и " Глазне ".

За обезпечаване на естествения трафик в града и безпрепятственото напредване на пешеходците, всички туристически рейсове ще бъдат насочвани към обособения общински паркинг зад хотел " Стражите ".

И през тази година полицейското наличие по време на зимния туристически сезон ще бъде засилено, с цел да се подсигурява реда и сигурността на жителите и гостите на Банско. Отново служители на реда от Гърция и Румъния ще работят дружно с българските си сътрудници и ще оказват помощ в предотвратяването и решаването на проблеми на своите съграждани, избрали Банско за своя дестинация за отдих.

Все още е спорен въпросът по кое време е най-подходящото време за зареждането на някои от комерсиалните обекти.
Общинската администрация съобщи готовността си да координира работата на институциите и да спомага съгласно пълномощията и опциите си при решение на проблемите.
Кметът Иван Кадев ще провежда сходни срещи регулярно всеки месец.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР