Банско. Жителите на Банско, водени от кмета на Банско, Георги

...
Банско. Жителите на Банско, водени от кмета на Банско, Георги
Коментари Харесай

Община Банско: Протестните акции ще продължат, за да бъде чут гласът на Югозапада, когато се взимат стратегически решения за развитието на региона

Банско. Жителите на Банско, водени от кмета на Банско, Георги Икономов, както и кметовете на общините Разлог, Симитли, Петрич, Сандански, Якоруда и Струмяни, затвориха основен път Е-79 предходната вечер. Това оповестиха от пресцентъра на Община Банско . Протестът бе в отговор на настояванията на природо-защитниците да не се развива ски зона Банско и да не се построяват нови уреди в концесионната зона. Стана ясно, че протестните акции ще продължат, с цел да бъде чут гласът на Югозапада, когато се взимат стратегически решения за развиването на района.
Протестиращите бяха подкрепени също от кметовете на Гоце Делчев, Белица и Гърмен, които бяха възпрепятствани да участват, само че обявиха своята съпричастност. На място бяха и народните представители от Благоевградска област – Александър Мацурев и Атанас Стоянов. С плакати и викания „ Народът на Банско против зеления рекет ”, „ Българите против зелената мафия ” и „ Искаме бъдеще за децата си ”, протестиращите обявиха своята решителност „ ЗА ” развиването на Банско и „ Против ” псевдо еколозите, които се намесват в районното развиване, без да съумеят да извадят нито един екологичен аргумент.
„ Кметовете на цяла Благоевградска област застават зад идеята “Банско ”! Кметове, без значение от своята партийна принадлежност, поддържат абсолютно развиването на ски зона Банско! Защото знаят, че това е занаят, това са работни места и разцвет за целия район и аз им благодаря! Чий глас би трябвало да бъде чут?!? Чии ползи би трябвало да бъдат предпазени?!? Докога шепичка хора, непредставляващи никой с изключение на себе си, защитавайки само небългарски ползи, ще пречат на развиването на цялостен един район? Време е за решения! ”, съобщи Икономов пред събралото се голям брой.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР