Банско. Едноседмична празнична програма, посветена на Деня на Банско –

...
Банско. Едноседмична празнична програма, посветена на Деня на Банско –
Коментари Харесай

Благоевград: Орлин Горанов ще изнесе концерт в Банско по случай 106-ата годишнина от Освобождението на града

Банско. Едноседмична празнична стратегия, отдадена на Деня на Банско – 5 октомври, е подготвила Общината със съдействието на културите и спортните организации. Това оповестиха от пресцентъра на Община Банско . Банско е прочут като зимната столица на Балканите, лятната фестивална дестинация на България, както и град с най-вече усвоени средства на глава от популацията и с потвърдено най-прозрачно ръководство съгласно проучванията на неправителствените организации. Предстои градът да означи 106-та годишнина от своето Освобождение с поредност от събития.
Празничната стратегия ще стартира със самодейност, ориентирана към най-важната част от популацията – децата. С голямо предпочитание и отдаденост спортните клубове в града са подготвили Детски състезателен празник под мотото „ Растем здрави и мощни “. Велородео с колела и тротинетки, спортна игра „ Удари перото най-далеч “ и още доста занимания чакат децата, които отидат в Градския парк на 1 октомври от 16.30 часа.
На 2 октомври танцов състав „ Пиринско въодушевление “ ще означи своя 10-годишен празник с фолклорния театър „ Една приказка до безкрайност “. Началото е в 18.30 часа в салона на читалище „ Никола Вапцаров “.
„ Родовата памет споделя “ е заглавието на любопитната галерия на родословни дървета на известни бански семейства, направени от Маргарита Асенова Голева. Музеен комплекс – Банско провежда културната демонстрация на 3 октомври от 17.30 часа в Дома на изкуствата. По време на проявата ще се организира също награждаването на призьорите в градския конкурс “Красивите градини на Банско ”.
На 4 октомври от 17.30 часа деца със специфични потребности от Детски център „ Здравец “ и възпитаници от общинските учебни заведения в града ще вземат участие в детски спектакъл по претекстове на А. Милн и неговото обичано произведение „ Мечо Пух “. Заедно, един до друг, децата без проблеми в развиването и тези, които са родени специфични, ще покажат, че обичта и уважението нямат физически граници. Със събитието Дневен център за лица в неравностойно състояние „ Здравец “ отбелязва 20 години от своето учредяване. Мястото на събитието е салона на читалището.
Празничният 5 октомври ще стартира с празнични камбани и Света литургия в Църквата „ Св. Троица ”. С тържествено възпоменание пред паметника „ Банско помни героите “ ще бъдат почетени всички герои, дали своя жертвен принос за свободата на планинския град. Програмата ще продължи с риболовния шампионат „ Детето рибар без дрога “ на язовир „ Белизмата “, с детска кинопанорама и даже с разкриване на „ Ултрамаратон Пирин Ултра 2018 “.
Кулминацията на празненствата по случай Денят на Банско ще бъде концертът на обичания от генерации българи, галантния чаровник Орлин Горанов. Певецът с най-изящния тенор в България, ще извърши за своята аудитория в Банско, може би най-красивата българска поп ария „ Светът е за двама “ и още доста други свои шлагери. Музикалният празник ще стартира от 18.30 часа на пл. „ Никола Вапцаров “, а обилна заря в небето на Пирин ще сложат финалната нотка в празненствата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР