Банско е идеалното място за евтино зимно ски забавление Защо:

...
Банско е идеалното място за евтино зимно ски забавление Защо:
Коментари Харесай

Банско - идеалното място за любителите на зимните спортове


Банско е идеалното място за на ниска цена зимно ски развлечение

Защо: Карайте повече ски и сноуборд за по-малко пари в Банско. Пирин планина е изключително известна дестинация измежду доста скиори и фамилии фенове на ските, една от най-атрактивните за ски спортове в Европа. Не очаквайте обаче черни диамантени писти или блясъкът на Цермат (Швейцария). Дори след скорошния взрив на строителството, вследствие на което се появиха нови лифтове, повече хотели и усъвършенстван достъп до пистите, курортът остава правилен на своите евтини и непретенциозни корени.

"Банско е брилянтно бюджетно решение и се обслужва с машини за сняг, което го прави вид с невисок риск, в случай че смятате да го посетите, когато няма натурален сняг ", споделя журналистът от Нешънъл джиографик Дубай Шон Кронин, който заведе своето петчленно семейство (плюс баби и дядовци) на ски почивка в Банско предишния сезон. "(Банско) съумява да бъде по едно и също време комфортен и многолюден по някакъв чудноват метод - сходно на картинката от пощенската картичка, заскрежено алпийско населено място, само че с неоново осветени секс магазини, пръснати на инцидентен принцип по основната улица ".

Къде: Банско се намира в югозападна България, покрай границите с Македония и Гърция. Това е градът на входа към Национален парк Пирин. Най-близкото интернационално летище е на към 100 благи на север в столицата София.

Кога да отидете: Благодарение на машините за сняг, ски сезонът в Банско може да продължи от средата на декември до края на май. Избягвайте интервалите на учебните ваканции, като да вземем за пример Коледната, която е през първата седмица през февруари, както и Великденската почивка, когато хотелите и пистите са цялостни със фамилии.

Какво да взема за багаж: Вземете си топло и стабилно на атмосферните условия ски яке, водоустойчиви ски панталони (или топли панталони, направени от бързо съхнещи тъкани), топло и водоустойчиви ръкавици, най-малко два чифта ски чорапи, слънцезащитни артикули, ски очила или слънчеви очила. Ако сте скиор от скоро, заемете ски облекло от някой прочут или наемете ски якета и водоустойчиви панталони на място от Банско.

Най-евтиният маршрут: Общественият рейс от София до Банско коства единствено към седем щатски $. Ако носите ски или сноуборд, може да не съумеете да ги придвижите с рейса. Експресният шатъл е по-скъп (около 29 $ еднопосочна такса, изисква се и резервация). Няма спомагателна такса за преместване на зимната екипировка и шаталът ви води непосредствено до вашия хотел в Банско. В Банско можете просто да ходете пеш или да използвайте таксита, за по-близките дистанции.

Предлагани действия: Основните са ски, ски уроци и сноуборд. Лифтът обезпечава достъп до главните ски зони – Чалин Валог и Шилигарника. Повечето писти са за начинаещи или приблизително напреднали. Шилигарника разполага със специфичен сноуборд парк с рампи, релси и други естествени терени.

Валута: Официалната валута е българският лев. Един щатски $ коства към един лев и 78 стотинки. Обменете доларите си на летището в София и в банките в Банско. Използвайте банкомати, с цел да теглите спомагателни пари. Големите хотели и магазини нормално одобряват кредитни карти.

Съвети за държание: Освен в случай че не сте отседнали наоколо до главния кабинков въжен превоз, може да срещнете неприятности в носенето на ските или до момента в който се изкачвате по скатовете всеки ден от хотела. Заслужава си спомагателният разход за наемане на долап за предпазване на оборудването около лифта.

Съвет "от кухнята ": Спестете пари, като резервирате екипировка и билети за лифта онлайн, преди да тръгнете. Тридневен ски пакет, включващ достъп до лифта, ски, щеки и специфични обувки, коства единствено към 140 $, когато се закупи авансово.

Източник: www.nationalgeographic.com, Maryellen Kennedy Duckett
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР