Банско е домакин на двудневно съвместно заседание на Регионалния съвет

...
Банско е домакин на двудневно съвместно заседание на Регионалния съвет
Коментари Харесай

Кметът на Банско представи перспективите в туризма в региона

Банско е хазаин на двудневно взаимно съвещание на Регионалния съвет за развиване и Регионалния координационен комитет на Югозападен регион. В програмата на форума са включени тематиките за развиване на туризма, напредъка по осъществяването на европейските стратегии, изпълнявани в програмен интервал 2014-2020, както и настоящи въпроси, свързани с използването на Регламента за персонални данни в администрацията, оповестиха от Общината.
Кметът на община Банско, Георги Икономов, се включи в съвещанието, изнасяйки презентация на тематика „ Перспективите за развиване на туризма на общинско и районно ниво”. Той показа новаторското виртуално снимане на пистите в ски зона Банско, което е първото от сходен жанр за страната. С помощта на актуалните технологии, всеки ще има опция да направи виртуално втурване по всяка една от пистите, както и да прегледа ски-зоната. Предвижда се снимането да бъде оповестено на уеб страницата на община Банско, както и да бъде направено гратис мобилно приложение.
Той срещна присъстващите още с провокациите, свързани с построяването на Втори кабинков въжен превоз в Банско и нуждата от модернизирането на ски зоната в Добринище.

„ Община Банско пое самодейността и е създател на Район Рила – Пирин, като дружно с присъединилите се общини, ще търсим общи маркетингови механизми за реклама и по-ефективно постигане до туристическите пазари, изключително далечните. Възможностите за различен туризъм в региона на Пирин, изключително през летните месеци, са извънредно разнородни, контакта с планината и нейните благосъстояния, може да се реализира по разнообразни вълнуващи способи – скално катерене, планинско вървене, колоездене и доста други. Минералните запаси в региона също допълват спектъра на предлаганите туристически услуги и растежа на туристическите обекти, предлагащи спа и уелнес услуги го показва” добави градоначалникът.
Заседанието завърши с предаването на щафетата по председателството на Регионалния съвет от София област към област Кюстендил. По този мотив Областния шеф на София, Николай Пехливанов акцентира удовлетвореността си от работата на Съвета и пожела противоречиво председателство на Виктор Янев, регионален шеф на Кюстендил.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР