Банско бе домакин на изнесено заседание на Парламентарната комисия по

...
Банско бе домакин на изнесено заседание на Парламентарната комисия по
Коментари Харесай

Банско бе домакин на изнесено заседание на Парламентарната еко комисия

Банско бе хазаин на изнесено съвещание на Парламентарната комисия по околната среда и водите към 44-то Народно заседание. В рамките на своята стратегия, Комисията, управлявана от Ивелина Василева, организира работна среща с кмета Георги Икономов. Това оповестиха от пресцентъра на Община Банско.

В подтекста на дневния ред на парламентаристите за преглед на политиките в областта на околната среда и тяхната реализация на процедура, градоначалникът срещна присъстващите с две екологични инфраструктурни уреди, построени в Банско - изпълнената с евро средства Пречиствателна станция за отпадни води, както и построената като частна самодейност централа за топлинна сила на био маса, която все още е общинска благосъстоятелност.

„ Всички публични обекти в гр. Банско и гр. Добринище се отопляват екологично. Това е действителност, с която малко общини могат да се похвалят и действителна мярка за възстановяване на екологичните показатели” показа Икономов.

Градоначалникът употребява работната среща, с цел да запознае народните представители с капацитета за развиване на ски зоната и нейното уплътняване. Не единствено за създаване на още една кабинкова линия, а също реализирането на усъвършенствания, които да я създадат по-функционална и комфортна за туристите.

Той добави: „ Бих желал да ви срещна с няколко фрапиращи числа, демонстриращи положението на Парк Пирин към сегашния миг. С над 1000 тона въглеводороден диоксид СО2 е нечист Пирин за последните шест месеца, като единствено за януари цифрата е 250 тона. Информацията идва от поставената през предходната година броячна камера на входа на Парк Пирин над Банско. Дори не желая да мисля какъв брой е повредена природата в Пирин в резултат на автомобилните газове през последните 10 години. Нека еколозите да сметнат”.

В рамките на своята стратегия, народните представители посетиха на място обектите, с цел да се срещнат от близко с построените екологични технологии.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР